HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2023 Perşembe Saat: 13:20

“ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR MALİ YAPIYA ULAŞTIK”

 Altınordu Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi Belediye Başkanı Aşkın Tören’in başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 yılı Bütçe Tasarısının görüşüldüğü Meclis oturumunda konuşan Başkan Tören, “İ
“ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR MALİ YAPIYA ULAŞTIK”

 Altınordu Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi Belediye Başkanı Aşkın Tören’in başkanlığında gerçekleştirildi.

2024 yılı Bütçe Tasarısının görüşüldüğü Meclis oturumunda konuşan Başkan Tören, “İnsanı merkeze alan, bütün şehir eşit hizmet anlayışıyla 4,5 yılda mevcut imkanlar ve konjektürel gelişmeleri de dikkate aldığımızda bütçe yönetimiyle ilgili taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış, örnek gösterilen bir performans ortaya koyduk” dedi.

2024’e sıfır borçla girecek bütçeye sahip olduklarını belirten Başkan Tören “Bu bütçe bir yatırım bütçesi ama bir seçim bütçesi değil. Bu bütçe insanı merkeze alan bir bütçe, emeği koruyan bir bütçe, kültürü sanatı destekleyen bir bütçe, sosyal kırılmalara karşı bu şehri dirençli kılacak bir bütçe.

31 Aralık 2023 yılı itibariyle bu bütçe gururla ifade edebilirim ki SGK’ya maliyeye, vergi dairesine, çalışanına, kurumlara sıfır borçla 2024 gerçekleşmelerine kararlı bir şeklide yürüyen bir bütçedir.

Bütçe teklifimizi tam da bu ilke ve anlayışla oluşturduk. Bugüne kadar asla popülizme sapmadan tasarruf ekonomisine mali disipline sıkılaştırma politikasına yönelik kararlılığımız neyse son bütçemizde de bu ilkelerimizden ve bu kararlılığımızdan taviz vermedik” şeklinde konuştu.

 

BÜTÇEDEN FAİZE AYRILAN KAYNAKLARDA YÜZDE 200’LÜK BİR İYİLEŞME

 

Altınordu Belediyesinin rakamlara yansıyan mali başarısına dair çarpıcı bazı verileri de paylaşan Başkan Tören şu bilgileri verdi:

“Bu bütçede de mali disiplinden dengelenmeden ve sıkılaştırmadan taviz vermeden hizmetten de tasarruf etmeden emin adımlarla yola devam ettiğimizi rakamlar ortaya koymaktadır.

2019 yılı itibariyle belediyemiz kaynaklarının yüzde 16’ya yakını sadece faize giderken bugün bu oranın 2024 yılı bütçemizde yüzde 5’ler seviyesine gerilediğini görüyoruz.

Bu da bütçeden faize ayrılan kaynaklarda yüzde 200’lük bir iyileşme demektir.

Bunun anlamı; bütçe içerisinde faize giden yüzde 11 ‘lik bu payın yatırıma dönüşmesi demek. Çalışma arkadaşlarımızın iş aile yaşam dengesi içerisinde özlük haklarının mali haklarının iyileştirilmesi demek. Sosyal politikalarda ilave kaynak demek. Şehrimizin alt ve üstyapısında daha güçlü daha fazla yatırım demek. Belediyemizin daha fazla, daha etkin daha verimli hizmetleri yapabilmesi demek” dedi. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci ve ekonomik gelişmelere, deprem ve sel felaketine rağmen mali disiplin ve tasarruf ekonomisi kurtarıcımız oldu diyen Başkan Aşkın Tören, şu verileri paylaştı:

 

BORÇLARIN BÜTÇEYE ORANINDA YÜZDE 684’LÜK BİR İYİLEŞME SAĞLANDI

 

“2019 yılında görevi devraldığımızda Toplam Borç Tutarının gelir bütçesinin yüzde 260’ına tekabül etmekte iken, bugün itibariyle Toplam Borç Tutarının bütçemizdeki oranı ise yüzde 38’dir. Bu yönüyle de toplam borçları bütçenin karşılama oranında da yüzde 684’lük bir iyileşme sağlanmıştır.”

 

HER ALANDA TASARRUF İLE BÜYÜDÜK

 

Kent temizliği hizmetlerinde hayata geçirdikleri millileşme adımları sonunda büyük bir tasarruf oluşturduklarını dile getiren Başkan Tören, “Kent temizliği hizmetlerinin 2019 yılında bütçendeki oranı yüzde 16,04’ü iken, hayata geçirdiğimiz millileşme adımlarımız sonucu temizlik için bölgemizin genişlemesine, ihtiyaçların çeşitlenip artmasına rağmen 2024 yılı bütçemizde kent temizliği ödeneği yüzde 8,5’e düşmüştür. Kent Temizliğinin bütçeye oranı ise yüzde 87 azalmıştır. Sadece temsil ağırlama bütçe kalemindeki tasarrufumuz yüzde 289’dur. Evet tasarruf ettik. Ancak şehrimize ve hemşehrilerimize hizmetten asla tasarruf etmedik.

Emekten ve emekçiden yana tavrımızla çalışanlarımızın yüzlerine hep güldürdük. Mali tablomuzdaki başarımızı şehrimizin inşasına insanımızın ihyasına yansıttığımız gibi çalışma arkadaşlarımızın refahına da yansıttık. Belediye çalışanlarımızın maaşlarına 4,5 yılda yüzde 950 iyileştirme yaptık. Bütün bunları mali tablomuzdaki başarımıza borçluyuz” diye konuştu.

 

1 MİLYAR 340 MİLYON TL’LİK BÜTÇE KABUL EDİLDİ

 

Meclis üyelerine emekleri, katkıları ve birlik beraberlik içerisinde gösterdikleri yaklaşım dolayısıyla teşekkür eden Başkan Tören, “Doğru rasyonel bir ekonomi yönetimiyle bugün herkesin gıpta ile baktığı, emekçilerinin yüzünü güldüren, hemşehrilerinin yükünü alan, hiçbir insanına sırtını dönmeyen, yatırımlarını ve hizmetlerini arttırarak karalılıkla sürdüren bir belediyeyiz. Beşikten mezara 7’den 77’ye kadar, ayrımsız herkes için hizmet anlayışıyla geride bıraktığımız 4,5 yılda olduğu gibi, kaynaklarımızın her bir kuruşunu Altınordu’lu hemşehrilerimize, komşularımıza hizmete dönüştürmeye ve Altınordu’yu standartları yüksek huzurlu bir kent, yaşanabilir bir kent yapmak için nitelikli hizmetler üretmeye devam edeceğiz. En büyük güç kaynağımız varlık sebebimiz Altınordu’lu hemşehrilerimize, her bir meclis üyemize, şehrimiz ve hemşehrilerimiz için omuz omuza mesai verdiğimiz çalışma arkadaşlarıma destekleri ve katkıları için gönülden teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işimiz, gidilecek çok yolumuz var.

Hep birlikte el ele omuz omuza şehrimize ve hemşehrilerimize durmadan yorulmadan hizmet etmeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Mecliste yapılan oylama sonucunda Altınordu Belediyesi 2024 bütçesi kabul edildi.  

 

Anahtar Kelimeler : “ÖRNEK, GÖSTERİLEN, BİR, MALİ, YAPIYA, ULAŞTIK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız