HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2023 Perşembe Saat: 14:45

“MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ”

Ordu Valisi Muammer Erol, Mesleki liselerin çok donanımlı bir hale geldiğini belirterek,  “Meslek liselerimiz çok donanımlı bir hale geldi. Son teknolojiler kullanılarak eğitimler veriliyor. Meslek liselerinde aldıkları eğitimlerle çocukla
“MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ”

Ordu Valisi Muammer Erol, Mesleki liselerin çok donanımlı bir hale geldiğini belirterek,  “Meslek liselerimiz çok donanımlı bir hale geldi. Son teknolojiler kullanılarak eğitimler veriliyor. Meslek liselerinde aldıkları eğitimlerle çocuklarımız, gençlerimiz meslek sahibi oluyorlar” dedi.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2023 yılı 4. olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Yeni Valilik Binası Toplantı Salonu’nda, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, ODÜ Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Muammer Erol, İsrail’in Gazze’de içerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurarak, 500’den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırısını kınadı. Yapılan saldırının insanlık dışı bir davranış olduğunu söyleyen Vali Erol, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

“VELİLERİNE REHBERLİK HİZMETİ VERMELİYİZ”

Mesleki eğitim veren liselerin sunduğu imkan ve fırsatların, ortaokul çağındaki öğrencilere ve öğrenci velilerine iyi anlatılmasını isteyen Vali Muammer Erol, “Meslek liselerimiz çok donanımlı bir hale geldi. Son teknolojiler kullanılarak eğitimler veriliyor. Meslek liselerinde aldıkları eğitimlerle çocuklarımız, gençlerimiz meslek sahibi oluyorlar. Ülkemizin sürekli gelişen ve artan sanayi sektöründe ara eleman ihtiyacı var. Bu yönden ortaokul çağındaki öğrencilerimizin velilerine rehberlik hizmeti vermeliyiz. Onlara meslek liselerinin sağlayacağı faydaları çok iyi anlatmalıyız. Çocuklarımızın lise tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını sağlamalıyız” diye konuştu.

Bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından yapılan sunum yapıldı.

6.541 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Ocak-Eylül 2023 döneminde, 172’si engelli olmak üzere toplam 6.541 kişinin çeşitli işlere yerleştirildiğini söyledi.

İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında, işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlara iş danışmanlığı, öğrencilere ise meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini ifade eden İsa Kaymak, “Bu kapsamda, Ocak-Eylül 2023 döneminde, 53 eğitim kurumu ziyaret edildi. 21.204 bireysel görüşme gerçekleştirildi. 86 iş arama semineri düzenlendi. Bu seminerlere toplamda 4.005 kişi katıldı. 4.113 işyeri ziyaretinin yapıldığı dönemde, 11.171 açık iş talebi alındı. Alınan açık iş talebine göre 6.541 kişi işe yerleştirildi. Ayrıca, 21.040 kişi ise alınan açık iş taleplerine yönlendirildi” açıklamasında bulundu.

Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğünce yürütülen İşbaşı Eğitim Programları, Mesleki Eğitim Kursları, Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Desteği, Girişimcilik Programları, Toplum Yararına Programlar, İşsizlik Sigortası Ödemeleri hakkında da bilgiler veren İsa Kaymak, son 10 yılda bu programlara ve kurslara 847 milyon 841 bin 572 TL kaynak sağlandığını ifade etti.

KURSLARA 2.740 KİŞİ KATILDI

Son 7 yılda 119 Mesleki Eğitim Kursu düzenlendiğini belirten İsa Kaymak, bu kurslara 1.503’ü kadın, 1.237’si erkek olmak üzere toplam 2.740 kursiyerin katıldığını ve bunlardan 855’inin istihdam edildiğini kaydetti.

16.566 KİŞİ İŞLETMELER TARAFINDAN İSTİHDAM EDLDİ

Kuruma kayıtlı işsizlerin, kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla İşbaşı Eğitim(Staj) Programı uygulandığını söyleyen İsa Kaymak, “Son 10 yılda düzenlenen İşbaşı Eğitim(Staj) Programına 28.639 kişi katılmış olup, bunlardan 16.566’sı işletmeler tarafından istihdam edilmiştir” şeklinde konuştu.

TOPLUM YARARINA PROGRAMLARINDAN 25.428 KİŞİ FAYDALANDI

Ordu’da, Toplum Yararına Program uygulandığını da vurgulayan İsa Kaymak, “Son 10 yılda uygulanan Toplum Yararına Programlardan 25.428 kişi faydalanmış ve geçici süreyle istihdam edilmiştir” dedi.

Toplantı, Yürütme Kurulu tarafından önerilen konularda kararlar alınması ile son buldu.

 

Anahtar Kelimeler : “MESLEKİ, EĞİTİME, ÖNEM, VERMELİYİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız