HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ekim 2023 Cuma Saat: 14:38

“HİZMETLERİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

19 Ekim muhtarlar günü nedeniyle Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde muhtarlar onuruna yemek düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kaymakam Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kiba
“HİZMETLERİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

19 Ekim muhtarlar günü nedeniyle Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde muhtarlar onuruna yemek düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kaymakam Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve ilçe protokolü katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu, “Bu toplantıya katılımı ve ihtiyaç durumunda kendilerine ulaşma imkanı veren ve çözüm noktasında yardımlarını esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ederken ilçemiz Madendüzü mevkiine Büyükşehir Belediyemiz tarafından kurulan beton santralinden kırsal mahallelerimizin daha fazla faydalanması talep etmekteyiz. Ayrıca vatandaşlarımızın mağduriyetine ve kamusal hizmetlerin sekteye uğramasına neden olan kapı numarası kargaşasının bir an önce giderilmesi için çalışma yapılmasını sayın başkanımızdan öncelikli beklentimiz olduğunu belirtmek isterim.” dedi. 

“TARİH BOYUNCA GÖRMEDİĞİMİZ, YAŞAMADIĞIMIZ SÜREÇLERİ MUHTARLARIMIZLA BERABER YAŞADIK”

Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise görev süresinde vefat eden muhtarları anarak sözlerine başladı. Görev süresinde Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yapılan hizmetlerden söz eden Başkan Kibar, “Vahşi çöp depolama alanının kapatılması, doğalgaz kullanımının Dolunay, Evkaf, Ayazlı ve Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere önemli mahallelerde başlanması çok önemli. Ayazlı mahallesine en büyük su deposunun yapılmasıyla Fatsa’mızda gerçekten kronikleşmiş birçok problemin çözüldüğü bir döneme gittik. Daha önce şehrimizde bulunan 11 tane grup yolunun 2 tanesi sıcak asfalta sahipken bugün tam 9 tanesi sıcak asfalta sahip. Geriye dönüp baktığımızda tarih boyunca yapılmış olan yolların bugün Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde Fatsa Belediyemiz koordinasyonunda şehirde çok konforlu, modern yolların yapıldığı günleri hep beraber görüyoruz. Tarih boyunca görmediğimiz, yaşamadığımız süreçleri sizlerle beraber yaşadık. Sokağa çıkma yasaklarının tam karantinaların uygulandığı dönemleri iyi günde, kötü günde vatandaşlarımızla bir araya gelmenin zorluğunu, iftar sofralarında buluşmanın zorluğunu hep beraber yaşadık. Gerek pandemi, gerek yaşamış olduğumuz deprem, gerekse irili ufaklı bu 5 yıllık süreçte 6 tane sel afeti yaşadık. Çok şükür Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında oldu ve sizlerle beraber bu yaraları hızla sarmaya devam ediyor. Ama her görev olduğu gibi bu görev tecrübeye dayanıyor. Bu 5 yıllık süreçte belki de 50 yılda, 100 yılda yaşanabilecek tüm olumsuzlukları yaşamamıza rağmen sizlerle beraber gayret ederek vatandaşlarımıza karşı mahcup olmadık, boynunuzu öne hiçbir zaman eğmedik. Ben öncelikle bu anlamlı gün vesilesiyle programımıza katılan, şereflendiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza Fatsa’mıza kazandırmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi, şükranlarımı iletiyorum ve görevinde bu zamana kadar beraber mesai verdiğimiz tüm muhtar arkadaşlarımıza hayırlı görevler diliyorum. Ben şuna inanıyorum ki bizim görev süremiz içerisinde hiçbir muhtarımız hizmet noktasında vatandaşa karşı boynu eğilmemiştir.” diye konuştu.    

Kaymakam Avni Kula muhtarlık müessesinin çok önemli olduğunu devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü söyleyerek, “Muhtarlarımıza sorunların çözümünde gösterdikleri başarılarından dolayı kutluyorum ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. 

“HİZMETLERİ MUHTARLARIMIZLA BERABER DAHA GÜZEL NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ”

 Programda son konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler muhtarların eksikleri kendilerine ileten ve aynı zamanda halkla temas sağlayan ana unsurlar olduğunu belirterek, “Onun için yaptığınız bütün hizmetlere teşekkür ediyorum. Ben 50 yıldır da bu memlekete hizmet ediyorum. Bakanlığım döneminde çalışma yaparken de KÖYDES projesini ilk ortaya çıkaranlardan biriyim. Fatsa’da su sıkıntısı olmaması için OSKİ Genel Müdürlüğü’müzü buraya taşıdık. Bu pek rastlanan bir şey değil. Sonra Ayazlı mahallesinde vahşi çöp depolama alanını kaldırdık şimdi oradan elektrik elde ediyoruz. Ondan sonra da alt yapılarına ağırlık verdik. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar 50 yılın hizmeti. Biz Fatsa’ya OSKİ artı yol olmak üzere 400 milyon liralık bir yatırım yapmışız. Bu önemli bir rakam. Bu gün yapmaya kalksanız bir katrilyondan fazla. Bolaman Park projesi Fatsa'nın en büyük parkı. Fatsa Fener Adası önemli bir turizm destinasyonu oldu. Ordu’nun her yerinden Fatsa Adası’na ziyaretler oluyor. Deprem felaketinde muhtarımızın çok önemli katkıları oldu. Büyük bir aile olarak zor günleri atlattık. Dolayısıyla burada bir büyük aile olarak, büyük sorumluluk üstlenen kişiler olarak bölgemizin kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz. Kapımız her zaman muhtarlarımıza açık ve sizleri çok seviyoruz. Onun için hizmeti sizlerle beraber güzel bir şekilde inşallah daha güzel noktalara taşıyacağız. Allah ağzımızın tadını bozmasın diyorum. Muhtarlar gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız