HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 16:06

BAKAN ÖZER’DEN ALTINORDU’YA TAM NOT

Ordu Milletvekili TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer Altınordu Belediyesinin yatırım alanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapımı tamamlanan
BAKAN ÖZER’DEN ALTINORDU’YA TAM NOT

Ordu Milletvekili TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer Altınordu Belediyesinin yatırım alanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapımı tamamlanan Oto Galericiler Sitesi, devam eden Tekstil Park ve yine tamamlanan projelerden Şehir Atölyesi ve Teknoloji Tasarım Atölyesini inceleyen Bakan Özer, “çok önemli yatırım ve hizmetlerin ilimize, şehrimize kazandırıldığını görmekten gerçekten büyük mutluluk duydum. Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Aşkın Tören’e hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Özer’in yatırım ve projeleri inceleme ziyaretindeki ilk durağı Oto Galericiler Sitesi oldu. Yapımı tamamlanan ve işyeri sahiplerine tapu devrilerinin bitme aşamasına gelinen sitede incelemelerde bulunan bakan Özer’e burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

 

ÖZER “OTO GALERİCİLER SİTESİNİN AÇILIŞA HAZIR HALE GELDİĞİNİ GÖRMEKTEN GERÇEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM”

 

Bakan Özer “Altınordu’nun daha yaşanabilir olması için insanların daha konforlu şekilde mekândan yararlanmaları için oto galericilerin belli bir bölgede şehrin biraz daha dışında ama erişilebilir olması daha kolay olan bir mekânda bir araya getirilmesi çok önemli bir yatırım.

Bugün Ordu ziyaretlerimizin ilk başlangıcını galericiler sitesi ziyaretimizle yaptık ve bir esnafımız da buraya taşınmış. Gerçekten mekânın ne kadar ferah olduğunu sadece araç almaya gelen vatandaşlarımız için değil burada yaşamaya devam eden esnafımız için de çok konforlu bir alan oluşturulduğunu gördük.  Bu projenin açılışa hazır hale geldiğini görmekten gerçekten büyük mutluluk duydum.

Ordu’muzun çok daha iyi noktalara gelebilmesi için bu tip yatırımlara gerçekten çok ihtiyaç var. İnsanı merkez alan kalkınma, sadece kalkınma değil aynı zamanda insanları merkeze alan çok daha konforlu, insan merkezli insan ölçeğini dikkate alan modeller şehirleri çok daha yaşanılabilir kıldığı için Ordu bu anlamda gerçekten çok büyük bir potansiyeli olan bir şehir.

Sadece kalkınma değil insan merkezli odağına insanı alan tüm süreçleri aktif olarak kullanan bir şehir. Sayın başkanımızı gerçekten kutluyorum böyle güzel bir yatırımı Altınordu’muza Ordu’muza kazandırdığı için. Buraya gelecek esnafımıza da hayırlı olmasını diliyorum. Başta belediye başkanımıza tüm belediye çalışanlarımıza tüm bu sürece katkısı olan esnaflarımıza en içten şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN TÖREN “ALTINORDU’MUZUN YENİ ÇEKİM VE CAZİBE MERKEZLERİNDEN BİR TANESİ OLACAK OTO GALERİCİLER SİTEMİZ HAYIRLI OLSUN”

 

Oto Galericiler sitesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Tören ise, “oto galericiler sitemiz Altınordu’muzun yeni çekim ve cazibe merkezlerinden bir tanesi olacak.

Galericiler sitemiz iki buçuk yıl önce inşaat süreci başladı ve bugün itibari ile 63 tane aktif galerici esnafımızın içinde bulunduğu toplam 70 dükkân ile birlikte bir yaşam alanına dönüştü.

Özellikle şehrin sıkışmış trafiği noktasında bu merkezimizin kentimize önemli bir nefes aldıracağını düşünüyoruz. Ekonomik anlamda da bölgenin 2.el oto ticaretiyle ilgili adeta borsası olacağını düşündüğümüz modern mimarisi ile bölgesinde bir başkada örneği olmayan çok önemli bir yatırıma burada esnaf arkadaşlarımızla birlikte imza attık. Tapu işlemeleriyle ilgili yüzde 60 seviyelerine geldik, buradan dükkân sahibi olan galerici esnafımıza artık devirlerimizi yapmaya başladık.

Açıldığında hem sosyo ekonomik anlamda ticari yönüyle şehrimizin ekonomisine önemli girdiler sağlayacak, hem kentimizin artan nüfus ve araç sayısıyla kademeli olarak trafiğinin de ve trafik yoğunluğunun da regüle olmasına da imkân sağlayacak bu yaşam merkezi bu ticaret merkezimizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

BAÜKAN ÖZER “TEKSTİL PARK İSTİHDAMLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM

 

Bakan Özer’in ziyaretlerinin ikinci durağı ise Altınordu Tekstil Park projesi oldu. Tekstil park projesi hakkında bilgiler alan Özer yaptığı açıklamada “Altınordu’da özellikle kadın istihdamıyla ilgili çok önemli bir merkezin oluşturulma sürecine tanıklık ediyoruz. Altınordu belediye başkanımızın inisiyatifiyle başlamış olan bu tekstil parkın bittiğine de yakın zamanda şahitlik edeceğiz.

2023 yılının sonuna kadar birinci etap kısmı bitmiş olacak. Ordu’nun gerçekten bu tip merkezlere ihtiyacı var. Kadın istihdamıyla ilgili çok önemli fırsatlar sunma imkânı olan projeler. Sayın başkanıma böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın burada istihdam edildiğine burada hep birlikte şahitlik edeceğiz, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKA TÖREN “TEKSTİL PARKIN BİRİNCİ ETABINDA SONA DOĞRU GELİYORUZ”

 

Bakan Özer’e proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Tören “bölgemizin sosyal yönlü en önemli sorunlarından bir tanesi olan işsizlik le ilgili başlattığımız Tekstil Park hızla ilerliyor.

İki etaptan oluşacak toplamda 12 bin metre kapalı alana ulaşacağımız birinci etabında yüzde 60 seviyelere geldiğimiz Tekstil Parkımızın birinci kısmı yaklaşık 4 bin 300 metrekare kapalı alandan oluşmakta. Esasen bu bölge insanının kaderini değiştirmek adına inandığımız bir projeydi. İşsizliğin azaltılması istihdamın artması beceri açığı ve eksikliğinin giderilmesi anlamında önemli bir yatırımı Sanayi Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da desteğiyle sizlerin de çok değerli katkılarıyla getirdiğimiz aşama yıl sonu itibarıyla inşallah burada istihdam çarklarının döneceği güne motive olmuş durumda. Tamamlandıktan sonra işgücü piyasası için mevcut şehrimizin şehir ekonomisi için katma değer üretecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgili bakanlıklarımızın bakanlarımızın Ordu Milletvekillerimizin ama özelde zatı alinizin desteği ve varlığı bizim için hep bir moral ve güç kaynağı oldu. İnşallah yıl sonu itibariyle bir olumsuzluk olmadığı takdirde 1. Etabı tamamlamış ve sonrasında işgücü piyasasında tahmini olarak dolaylı olarak 1000 ila 1500 kişinin çalışacağı bir üniteyi şehrimiz ekonomisine kazandırmış olacağız. Hayırlı olsun diliyorum” dedi.

 

BAKAN ÖZER “ŞEHİR ATÖLYESİ GENÇLİK MERKEZİ İLİMİZDEKİ YAŞAMIN NİTELİĞİNİ ARTIRACAK ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET”

 

Üçüncü ziyaretini Gençlik Merkezi ve Şehir Atölyesine gerçekleştiren Bakan Özer yaptığı açıklamada “Ücretsiz şekilde çamaşırhanesinin de olduğu bu merkez inşallah yakın zamanda yüksek öğretim öğrencilerimizin hizmetine girecek. Bu şehirde 7/24 kütüphane her gün açık olan her saat açık olan sadece yüksek öğretim öğrencileri için değil gençler için nitelikli zaman geçirme anlamında çok kıymetli. Kıymetli belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bugün ki duymuş olduğumuz yatırımlar ki bu yatırımlar tamamlanmış yatırımlar çok yakın zamanda inşallah hep beraber açılışını yapacağız. Böylesine farklı alanlarda güzel projeleri gerçekleştirmiş olmasından dolayı sayın başkanımızı kutluyorum.  Bu tip yaşamın niteliğini artıracak hizmetler günlük hayatın akışının içerisine dahil edildiği zaman gençler ve yaşlılar kendilerini çok daha iyi hissedecekler. İş adamlarımız esnafımız kendisini çok daha iyi hissedecek. Dolayısıyla insanların mutluluğunun artmış olduğu ve geleceğe umutla bakan insanların çok daha fazla yoğun olduğu bir il olma yolunda Ordu’muz çok önemli mesafeler kat edecek.

Ben kıymetli başkanımıza ve onu destekleyen çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah açılışında da birlikte oluruz ve gençlerimizin burada 7/24 özellikle gecenin bir saatinde gelip gençlerimizle muhabbet edeceğimiz bir mekânı inşallah birlikte görmüş oluruz başkan beye çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

Başkan tören “BU ŞEHİR GENÇ DOSTU BİR ŞEHİR VE SADECE KLASİK BELEDİYECİLİK HİZMETLERİMİZLE ANILAN BİR YÖNETİM DEĞİLİZ”

 

Proje ile ilgili bilgi veren Başkan Tören ise, “İçinde bulunduğumuz mahallemizin adı Cumhuriyet Mahallesi yine içinde bulunduğumuz yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Bu nedenle bu merkezin kütüphanesine de Nutuk Kafe ismini verdik.

Bizim bir iddiamız var. Bu şehir genç dostu bir şehir ve sadece klasik belediyecilik hizmetlerimizle anılan bir yönetim değil. 20 yıllık sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde değişen gelişen dönüşen ve rekabet eden Türkiye’mizin aslında bu ritmine bu motivasyonuna bu gelişimine bizde genelde ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu bölgede üniversiteli arkadaşlarımız yüksek öğrenim için şehrimizde ağırladığımız genç arkadaşlarımız için böyle bir sosyal alan ihtiyacı apaçık ortadaydı.

Hızlı bir şekilde burayı çok amaçlı bir Şehir Atölyesi bir konseptinde ücretsiz çamaşırhanesiyle yemek hanesiyle kütüphanesiyle sanat atölyesiyle konservatuarıyla yine yerel halkımızın hemşehrilerimizin etüt ilave ders takviyeleri alacakları kendilerine ücretsiz ders vereceğimiz dersi veren taraf üniversite öğrencimizse onlara da burs niteliğinde onları da destekleyeceğimiz bir yaşam ünitesine bir merkeze dönüştürdük. Geldiğimiz nokta itibari ile artık açılışa hazır” dedi.

 

BAKAN ÖZER “GEÇMİŞLE GELECEĞİ BİRLEŞTİREN TEKNOLOJİ TASARIM ATÖLYESİ ÇOK ÖNEMLİ BİR FONKSİYON İCRA EDECEK”

 

Bakan Özer’in ziyaretlerinin son durağı ise Altınordu Belediyesi İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesi oldu. Burada açıklamalarda bulunan Özer “Geçmişle geleceği birleştiren teknoloji tasarım atölyemizdeyiz. Burada çok değerli bir büyüğümüz var onun ismini yaşatacağız inşallah. İhsan amcanın sadece ismi yaşamayacak kendisi de burada o çocuklarımıza hem deneyimlerini aktarma imkânı bulacak. Dolayısıyla geçmişle çatışan değil geçmişin değerlerini özümseyen bir neslin Ordu’da yetişmesiyle ilgili çok önemli bir kanal bir fonksiyon icra edecek bu merkez. Burada öğrencilerimiz tasarımla ilgili özellikle geçmişin kullanılan enstrümanları geleceğin imkanlarıyla daha güzel yerlere taşımayla ilgili çok önemli imkanlar ve deneyimler kazanacaklar.

Bugün gezdiğimiz Altınordu’daki mekanlara baktığımız zaman şunu görüyoruz; sadece çocuklar için değil yetişkinler için üniversite gençleri için temel öğretim orta öğretim öğrencilerinin hepsi için çok nitelikli mekanları yaptığını görüyoruz sayın başkanımızın. Başkanımıza böyle insanla bütüncül olan böylesine nitelikli merkezleri Altınordu’muza kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz.

Bizlerde elimizde ki imkanlarla özellikle buraların çok daha fonksiyonel şekilde çok daha donanımlı şekilde işlev görebilmesiyle ilgili her nerede ihtiyaç varsa onları sağlaması noktasında sayın başkanımızın yanında olacağız. Tekrar emeği geçen başta başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum inşallah gençlerimizle ilgili bu merkezi çok yakın zamanda çocuklarımızın hizmetine kavuşturmuş olacağız” dedi.

 

BAŞKAN TÖREN “ÇOCUKLARIMIZA ALTERNATİF BİR ÖĞRENME MEKÂNI OLUŞTURDUK”

 

İhsan Gürdal teknoloji ve tasarım atölyesi ile ilgili konuşan Başkan Tören, “şehrimizin özellikle örgün eğitimine devam eden çocuklarımızın geleneksel mesleklerle geleceğin mesleklerini laboratuvar ortamında uygulayabilecekleri kendi becerilerini test bataryalarında tespit edeceğimiz bir merkezi şehrimize kazandırıyoruz. İsmini yine cemiyet hayatında ahilik geleneğinden gelen aynı zamanda ilim kültür sanatla hayatını geçirmiş hakikaten güzel ahlaka kendisini adamış mümtaz bir büyüğümüzün ismini vererek aslında soyut olmayan bir mirası da bu çatı altında yaşatmak istiyoruz. Teknoloji tasarım atölyemizin bizim kendi kültürümüzden neşet etmiş mesleklerin aynı zamanda aktif dijitalleşme dediğimiz bu çağda bilgi çağının gereklerine uygun bu laboratuvarlarıyla birlikte çocuklarımıza alternatif bir öğrenme mekânı oluşturduk” diye konuştu.

Bakan Özer’e ziyaretlerinde AK Parti Ordu İl Başkanım Selman Altaş’, Önceki Dönem Milletvekili Metin Gündoğdu’, Altınordu İlçe Başkanı Avni Özel, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları eşlik ettiler. 

 

Anahtar Kelimeler : BAKAN, ÖZER’DEN, ALTINORDU’YA, TAM, NOT

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız