HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ekim 2023 Salı Saat: 11:25

MÜDÜR VARGELOĞLU, BRİFİNG ALDI

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu; son 3 yıl içerisinde yürüttükleri çalışmalar ve ileriye dönük yapılması planlanan eğitim öğretim faaliyetleri ile projeler ve eğitim yatırımları konusunda Müdür Yardımcılar
MÜDÜR VARGELOĞLU, BRİFİNG ALDI

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu; son 3 yıl içerisinde yürüttükleri çalışmalar ve ileriye dönük yapılması planlanan eğitim öğretim faaliyetleri ile projeler ve eğitim yatırımları konusunda Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve birim yetkililerinden bilgi aldı.

Müdür Vargeloğlu, ilk olarak Ordu Ölçme Değerlendirme Merkezinde görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek yürütülen ve planlanan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

PISA, TIMSS ve ABİDE ile ilgili ulusal ve uluslararası izleme araştırmaları ile il düzeyinde yapılan çalışmalar, soru hazırlama, soruların dizgisini yaparak soru kitapçıklarının, cevap kâğıtlarının ve ilgili evrakın baskısı, sınav evrakının sevke hazırlanması, sınavın uygulanması, değerlendirilmesi, sınav sonuçlarının belirlenen usulle duyurulması çalışmalarını gerçekleştirme, ölçme ve değerlendirme teknikleri alanında öğretmen ve okul yöneticileri bilgilendirerek verilen eğitimlerin ilde yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalar ile sınavlara yönelik analiz çalışmaları ile ilgi bilgi verildi.

Sonrasında Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Biriminde görev yapan öğretmenlerin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Erasmus, e-Twinning projeleri, 2023- 2024 eğitim öğretim yılı okul eğitimi ve mesleki eğitim hareketliliği, TEKNOFEST, TÜBİTAK, DOKA, DOKAP, 2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları ile devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

ARGE Birimi ile gerçekleştirmiş olduğu toplantının ardından Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri biriminde görevli Fatih Projesi Eğitmenleri ve MEBBİS yöneticilerinin katılımlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.  

Toplantıda Fatih Projesi Eğitmenleri; Etkileşimli Tahta, Ağ Altyapısı ve BT Sınıfı keşif ve kabul çalışmaları, öğretmen eğitimleri, okullardan gelen ET, altyapı, Erişim arızaları için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme ve çözümü için YEGİTEK ile iş birliği yapılması, BT Rehber öğretmenlerinin görevlendirilmesi ile iş ve işlemlerinin takip edilmesi, PARDUS kullanımına sürekli destek sağlanması, ağ altyapısı arızalarında imkânlar ölçüsünde destek ve çözüm sağlanması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kurumların kullanmakta olduğu MEBBİS, E-Okul, Doküman Yönetim Sistemi (DYS), Elektronik İmza, Kurumsal E-Posta, Meb Bulut, Meb Web Panel, Meb Yardım Masası, AYS Ağ Yönetim Sistemi, E-Özel, E-Yaygın, E-Mesem, Taşımalı Eğitim ile ilgili web tabanlı sistemler hakkında MEBBİS il yöneticilerimizden bilgi aldı.

Daha sonra Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, Müdürlüğümüz AKUB Ekibi ile bir araya gelerek İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında okul ve kurumlarımızda oluşturulan acil durum ekiplerine yönelik eğitimler, Bakanlığımız tarafından merkezi ve mahalli hizmet içi eğitim programı çerçevesinde verilen Arama - Kurtarma Eğitimleri ile yürütülen ve planlanan faaliyetlerle ilgili Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB Ekibi'nden bilgi aldı.

AKUB Ekibi ile düzenlenen toplantının ardından Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile toplantı gerçekleştiren Müdür Vargeloğlu; İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi personel bilgileri, okul, kurum ve pansiyonların denetimi, çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, Arama - Kurtarma Ekip Eğitimleri ile Yangın Eğitimleri, İlkyardım Eğitimleri, projeler ve protokoller, okul sağlığı hizmetleri, Sıfır Atık Projesi ve Kalite Yönetim Sistemleri hakkında birimden sorumlu yetkiliden brifing aldı.

İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile düzenlenen toplantı sonrasında 19 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Birimlerinde görev yapan öğretmenler ile "Özel Bürolar Arası Koordinasyon Toplantısı" düzenleyen Müdürümüz; Özel Büro'larda yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

Daha sonra Eğitim Müfettişleri Başkanı Temel Şener ve eğitim müfettişlerimiz ile bir araya gelen Müdür Vargeloğlu; her derece ve türde örgün, yaygın, resmi ve özel eğitim kurumları ile ilgili denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerinin takibi ile ilgili eğitim müfettişlerden bilgi aldı.

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ordu yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak eğitim öğretim adına gerçekleştirilen gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı Müdür Yardımcılarna, Şube Müdürlere ve birimlerinde görev yapan personelimize teşekkür etti. Eğitim Kenti Ordu'muzun gelişmesi adına katkı sağladığımız her türlü çalışmanın ekip ruhuyla hareket edilerek birlik ve beraberlik içerisinde ve özveriyle daha da hız kazandığını ifade eden Müdür Vargelğlu, "Okullarımızda eğitimin yanı sıra çocuklarımıza vereceğimiz öğretim de son derece önemlidir. Yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizin bilimsel, ahlaki ve manevi yönden gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı gerçekleştirmek için ilim, irfan ve özveriyle devam etmeliyiz." dedi.  

 

Anahtar Kelimeler : MÜDÜR, VARGELOĞLU, BRİFİNG, ALDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız