HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ekim 2023 Salı Saat: 12:47

MİLLETVEKİLİ ÖZER, YATIRIMLARI İNCELEDİ

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer Ünye’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla bir araya gelen Özer, Kültür Merkezi, Batıpark ve O
MİLLETVEKİLİ ÖZER, YATIRIMLARI İNCELEDİ

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer Ünye’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla bir araya gelen Özer, Kültür Merkezi, Batıpark ve Olimpik Yüzme Havuzu inşaatlarını da inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özer, Batıpark projesini önemsediklerini belirterek, “Başkanımız çok önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu projeler tamamlandığı zaman Ünye’miz çok daha iyi noktalarda belediyecilik hizmetiyle tanışan bir ilçemiz olacak. İlave yatırımlarla çok daha iyi bir noktaya taşınacak. Ben de hakikaten burayı dört gözle bekliyorum” dedi.

“MUHTARLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’in Ünye’de ilk durağı Ünye Muhtarlar Derneği oldu. Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan ve muhtarlarla bir araya gelen Özer, muhtarların gününü kutlayarak şunları söyledi “Özellikle belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetleri yerinde görüp yatırımları yerinde değerlendirip bunlara ilave olarak neler yapabiliriz? Vatandaşımızın hizmet alma kapasitesini nasıl arttırabiliriz? Bunlara bakıyoruz. Tabi burada en büyük paydaşımız bizim muhtarlarımız. Muhtarlarımız çok kıymetli. Sayın Cumhurbaşkanımız da gerçekten muhtarları gerçekten muhtarları demokrasinin ana bileşenleri olarak sistemde çok aktif şekilde görünmeleri için her türlü desteği veriyor. Dolayısıyla muhtarlarımız ve belediyelerimizle birlikte yerelden merkeze tüm süreçleri hizmetlerin akışını hızlandırmak için çalışıyoruz. Kıymetli muhtarlarımıza süreçte yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. ”

ÜNYE, EĞİTİM VE TİCARİ ALANDA SON DÖNEMDE EN FAZLA YATIRIM YAPTIĞIMIZ İLÇEMİZ”

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer Ünye’nin son dönemde eğitimde ve ticari alandaki kazanımlarını da değerlendirerek, “Ünye, son dönemde eğitim ve ticari alanda en fazla yatırım yaptığımız şehirlerimizin başında geliyor. Serbest bölgeye Ünye’yi dahil ettik. İnşallah onunla ilgili süreçte hızlı bir şekilde tamamlanır. Ünye-Akkuş-Niksar Karayolu ile ilgili çok önemli bir süreç başlatıldı. Ünye OSB’de istihdam kapasitesini arttırma ile ilgili her türlü desteklerimiz devam ediyor. Kıymetli Belediye Başkanımızın hizmetini arttırması noktasında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan her türlü imkanları mümkün olduğu kadarıyla seferber etmeye çalışıyoruz. Kıymetli Belediye Başkanımıza da huzurlarınızda yapmış olduğu tüm hizmetlerden ve Ünyeli hemşehrilerimize vermiş olduğu kaliteli hizmetlerden dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATINDA İNCELEME

Milletvekili Özer ve beraberindekiler daha sonra yapım çalışmaları devam eden Ünye Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan süreç ile ilgili yaptığı bilgilendirmede şunları kaydetti; “9000 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Kültür Merkezimizde 3 konferans salonu ve sergi salonlarının yer alacak. Yüklenici firma ile yaptığımız görüşmede yaklaşık 8 ay sonra inşaatın tamamlanacağını söyledi. Bu süreçte bir tuğla koyan her kim varsa hepsine şahsınızda teşekkür etmek istiyorum.”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise yaptığı açıklamada, “Ünye’nin uzun süredir kronik sorunu haline gelen Kültür Merkezimizi Sayın Bakanımızın da dokunuşu ile birlikte çözerek inşaat çalışmaları yeniden başladı. Yaklaşık 230 Milyon TL bedelle yeniden ihale edilen Kültür Merkezi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Son olarak Ünye Belediyesi’nin %100 iştiraki olan Ünbel A.Ş.’den yüklenici firma beton sözleşmesini yaptı. Bu da bu işin artık durmayacağını gösteriyor. Biz de bu çalışmadan dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Aktaş Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Süreç itibariyle kıymetli bakanımızla birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz tüm seçim sözlerinin artık reele döndüğünü görmekteyiz” dedi.

Milletvekili Mahmut Özer Kültür Merkezi inşaatının 2021 yılından itibaren beklediğine dikkat çekerek, “2021 yılından itibaren bekleyen, yatırım programından çıkartılmış başlamış ve yatırım programından çıkartılmış olan bir yatırımdı Ünye Kültür Merkezi. O gün seçim sürecinde bu konu bana aktarıldığı zaman Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüm. Sağolsun bizi kırmadı ve biran önce Sayın belediye Başkanımızın bahsettiği 230 Milyon TL’lik bir yatırımla tekrar yatırım programına dahil etti. Görüyorsunuz buradaki inşaatla ilgili süreçlerde artık ihalesi tamamlandığı için başlamak üzere. Sayın belediye başkanımızın da bahsettiği gibi betonla ilgili de taahhütler tüm planlamalar gerçekleştirilmiş. İnşallah 8 ay gibi kısa süre içerisinde yani 2024 yılı içerisinde artık Ünye’nin Kültür Merkezi sorunu olmayacak” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ ÖZER, “BATIPARK’IN TAMAMLANMASINI BEN DE DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM”

Milletvekili Özer ve beraberindekilerin bir sonraki durağı Ünye’nin vizyon projelerinden olan Batıpark oldu. Çalışmaların hızla devam ettiği Batıpark’ta gelinen noktayı değerlendiren Başkan Tavlı, “70 bin metrekare ancak devamında 20 bin metrekare daha alanın olduğu Batıpark’ı Gölevi Mahallemizde inşaa ediyoruz. Nüfus yoğunluğunun ciddi anlamda fazla olduğu bu bölgede çocuklarımızın, gençlerimizin, hanım kardeşlerimizin, yaşlılarımızın ve engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği bir alan oluşturuyoruz. Burada ayrıca manyetik kum havuzları da oluşturuyoruz. Alt yapı çalışmalarını tamamladığımı projemizde artık üst yapı çalışmalarına geçtik. Süreçte bize katkı sunan, destek veren Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Batıpark’ta Çalışmaların Ünye için çok önemli olduğunu dile getiren Milletvekili Özer, “İçerisinde her türlü aktivitenin yapılacağı, denizin kenarında böylesine müthiş bir alanın Ünye’mize kazandırılması gerçekten güzel bir açılım sağlayacak. Ünye’mizi bir basamak daha insan yaşamının kalitesi bakımından ileriye taşıyacak. Başkanımız çok önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu projeler tamamlandığı zaman Ünye’miz çok daha iyi noktalarda belediyecilik hizmetiyle tanışan bir ilçemiz olacak. İlave yatırımlarla çok daha iyi bir noktaya taşınacak. Ben de hakikaten burayı dört gözle bekliyorum” diyerek Başkan Tavlı’ya teşekkür etti.

 

Anahtar Kelimeler : MİLLETVEKİLİ, ÖZER, YATIRIMLARI, İNCELEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız