HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ekim 2023 Salı Saat: 13:02

YÜZÜNCÜ YIL COŞKUSU BAŞLADI

Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında Ünye’de kortej düzenlendi. Yüzlerce kişi ellerinde Türk Bayrağı ile korteje katılırken, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 100. Yılını kutladı.
YÜZÜNCÜ YIL COŞKUSU BAŞLADI

Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında Ünye’de kortej düzenlendi. Yüzlerce kişi ellerinde Türk Bayrağı ile korteje katılırken, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 100. Yılını kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl görkemli bir açılışla başladı. Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle düzenlenen korteje çok sayıda kişi katıldı. Çamlık Mevkii’nden sahil boyunca devam eden yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyen yüzlerce kişi Cumhuriyet’in 100. Yılını coşkuyla kutladı. Bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarından bu coşkuya ortak oldu.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci korteje katılırken dev Türk bayrakları ise sahil boyunca öğrencilerin ellerinde dalgalandı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILINI KUTLADIĞIMIZ BİR HAFTA YAŞIYORUZ”

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bu kıymetli coğrafyayı bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.  Tarih boyunca devletler medeniyetler kurmuş, hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük bir milletin son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yüzüncü yılını kutladığımız bir hafta yaşıyoruz. Bu milletin yok edilebileceğini, fakat asla tutsak yaşatılamayacağını bilmeleri gerekenler, büyük bir devletin küllerinden tekrar bir devlet çıkacağını hesap edememişlerdir. Bu mücadelede isimlerini hayırla ve rahmetle anacağımız Nene Hatunlar, Halide Edipler, Kara Fatmalar, Şerife Bacılar, Gördesli Makbule Hanımlar, Halime Çavuşlar gibi kadın kahramanlarımız da bu mücadelede önemli rol oynamışlardır. Kurtuluş savaşının ardından ise 29 Ekim 1923’te cumhuriyet idaresine geçilmiş ve gazi meclisimizde oy birliği ile kabul edilmiştir.  Sonrasında ise demokrasi ile taçlandırılan cumhuriyetimiz dünya durdukça yaşatılmaya devam edecektir.”

“CUMHURİYETİMİZİ KORUMAK VE YAŞATMAK EN TEMEL GÖREVİMİZDİR”

“Cumhuriyetimizin ilanından bugüne kadar eğitimde, kültürde, ekonomide, altyapı hizmetlerinde, hülasa her sahada çok önemli gelişmeler kaydettik. Özelikle de son 20 yıllık süreçte Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her alanda ciddi kazanımlar elde ettik. Her alanda olduğu gibi özellikle güçlü bir aktör olarak ortaya çıkan milli savunma sanayimiz dosta güven, düşmana korku salan bir noktaya gelmiştir. Bu atılımların ne kadar önemli olduğu son zamanlarda ülkemizin dört bir tarafını saran savaş ve kaos ortamlarında ortaya çıkmıştır. Güçlü ve sağduyulu duruşu ile ülkemiz kimsenin çatışmayı göze alamayacağı bir devlet haline gelirken, öte yandan ise mazlumların hamisi konumundadır. Bu nedenle Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak en temel görevimizdir. Hedeflerimizi hep bir adım daha ileriye taşıyacak, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Türkiye Yüzyılı çizgisinde çalışarak varlığımızı ve gücümüzü her alanda daha da perçinleyeceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor, hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : YÜZÜNCÜ, YIL, COŞKUSU, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız