HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ekim 2023 Salı Saat: 14:09

KOKARCA İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Son yıllarda Karadeniz bölgesiyle birlikte Ordu’nun bazı ilçelerinde de yoğun olarak görülen kahverengi kokarca zararlısına karşı hem mekanik mücadele yöntemi ile hem de halk sağlığına uygun ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen mü
KOKARCA İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Son yıllarda Karadeniz bölgesiyle birlikte Ordu’nun bazı ilçelerinde de yoğun olarak görülen kahverengi kokarca zararlısına karşı hem mekanik mücadele yöntemi ile hem de halk sağlığına uygun ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen mücadele çalışmaları devam ediyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili Ordu Valimiz Sayın Muammer EROL başkanlığında sektör temsilcileri ile yapılan “Kahverengi Kokarca ile Mücadele Eylem Planı Toplantısında" alınan kararlar doğrultusunda kışı geçirmek üzere ev, depo, ambar vb. kışlak diye tabir edilen yerlere gelen zararlı ile hem mekanik mücadele yöntemi kullanılarak hem de halk sağlığına uygun ilaçlar kullanmak suretiyle mücadele çalışmaları devam ediyor" dedi.

“Kahverengi kokarca zararlısının yoğun olarak görüldüğü ilçelerimizin kırsal mahallelerinde sektör paydaşlarımız tarafından temin edilen biyosidal ürünlerle mücadele çalışmaları yapılmaktadır" diyerek sözlerine devam eden Yılmaz; “Kışlaklarda yapılan bu mücadele çalışmalarına Büyükşehir Belediyemizin ilaçlama ekipleri ile birlikte ilçelerimizde Kaymakamlıklar, Belediyeler, İlçe Müdürlüklerimiz Ziraat Odalarımız ve Muhtarlıklarımızın iş birliğinde oluşturulan ekipler de katılmaktadır" ifadelerini kullandı.

 İlimiz genelinde kahverengi kokarca konusunda eğitim seferberliği başlatıldığını vurgulayan Yılmaz; “İlçe Müdürlüklerimiz ve Ziraat Odalarımız tarafından bugüne kadar 300' ün üzerinde eğitim toplantısı düzenlenmiş ve bu eğitimlere katılan üreticilerimize kahverengi kokarca mücadelesi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. İlçelerimizde toplantı ve mücadele çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Yapılan tüm bu çalışmalarla baharda havaların ısınması ile birlikte kışlaklardan çıkıp bahçelerde zarar yapacak olan erginlerin popülasyonunun düşürülmesine çalışılmaktadır. Yapılan çalışmalara katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza, üreticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Anahtar Kelimeler : KOKARCA, İLE, MÜCADELE, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız