HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 13:26

VALİ EROL, “ŞEHRİN AYLIK KÜLTÜR AJANDASI OLMALI”

Ordu Valisi Muammer Erol, Şehrin Aylık Kültür Ajandası olması gerektiğini belirterek, “Bu konuda kurumlar bir araya gelip, aylık kültür etkinlikleri takvimi oluşturulmalı” dedi.
VALİ EROL, “ŞEHRİN AYLIK KÜLTÜR AJANDASI OLMALI”



Ordu Valisi Muammer Erol, Şehrin Aylık Kültür Ajandası olması gerektiğini belirterek, “Bu konuda kurumlar bir araya gelip, aylık kültür etkinlikleri takvimi oluşturulmalı” dedi.

Yunus Emre’yi anma programları kapsamında ilimizde yapılabilecek etkinlikleri belirlemek amacıyla Vali Muammer Erol’un başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, OBB Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü, halk ve tasavvuf şairi ve Türk-İslam kültürünün temsilcisi Yunus Emre’nin hayatının, eserlerinin gelecek nesillere aktarılması için yapılacak etkinliklerin il geneline yayılmasını istedi.

Ordu Üniversitesinde 20 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğünü, 11 bine yakınının il merkezinde, geriye kalanının da ilçelerde bulunduğuna dikkat çeken Vali Muammer Erol, “İlimize gelen üniversite öğrencilerine sahip çıkma gibi bir sorumluluğumuz var. Onlara maneviyat kazandıracak etkinlikler yapmalıyız. Kendi medeniyet değerlerimizi iyi anlatmalıyız. Bunlardan birisi de Yunus Emre’dir. Bu konuda yerelden başlamak üzere genele doğru ‘Yunus Emre Söyleşileri’ adı altında sempozyum, panel, konferans, söyleşi programları düzenlenebilir. Bunun için de bir etkinlik takvimi oluşturabiliriz” diye konuştu.

“Gençlere sahip çıkmada gönüllü olmak yetmez, dertli olmak gerekir” diyen Vali Muammer Erol, “Gönül birliğimiz var. Gelin el birliği de yapalım ve çorak iklimi yeşertelim. Gençlerimizin, maneviyatı yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlayalım. İlimizde misafir olan öğrenciler, eğitim hayatını tamamladıklarında övünecekleri bir şeyleri olmalı.”

Ordu’da yapılacak kültürel etkinliklerin herkese ulaşabilecek bir formata getirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Vali Erol, “Şehrin kültür hayatına neler katabiliriz? Hep birlikte buna kafa yormalıyız. İl’de düzenlenecek kültürel etkinliklerden haberdar olunabilecek tek bir adres olmalı. Şehrin aylık kültür ajandası olmalı. Bu konuda kurumlar bir araya gelip, aylık kültür etkinlikleri takvimi oluşturulmalı. Hangi ay, hangi etkinliği, nerde yapacağımızı tek bir adresten duyurmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, EROL, “ŞEHRİN, AYLIK, KÜLTÜR, AJANDASI, OLMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız