HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Ekim 2023 Perşembe Saat: 13:35

VALİ EROL, ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

3 akademisyen ve 50 öğrenci ile birlikte Ordu ili bütününde senaryo bazlı kalkınma stratejilerinin yanı sıra mekânsal gelişim planları çalışacak olan Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama
VALİ EROL, ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

3 akademisyen ve 50 öğrenci ile birlikte Ordu ili bütününde senaryo bazlı kalkınma stratejilerinin yanı sıra mekânsal gelişim planları çalışacak olan Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Ordu Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Ordu’nun şehir planı üzerine çalışmalarda bulunacak.

Yeni Valilik Binası Konferans Salonunda Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan Dursun başkanlığında gerçekleşen ziyarette, Vali Muammer Erol öğrenciler ile bir süre sohbet ederek, Ordu ile ilgili bilgiler verdi.

Vali Muammer Erol, ziyaretleri dolayısıyla akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederek, çalışma için Ordu ilini tercih etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

VALİ EROL; “BİR ŞEHRİ YAŞANABİLİR KILAN ŞEY, İNSANLARIN BEŞERİ MÜNASEBETLERİDİR”

Vali Erol, yapılacak çalışmaların Ordu’nun şehir ve planlamasına katkı sunmasını dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah sene bittiğinde sizlerin emekleriyle şekillenmiş olacak. Biz de hazır bir nimete erişmiş olacağız sayenizde. Şimdiden emekleriniz için teşekkür ediyorum. Şehirlerin gelişiminde birçok şey etkili ama insan unsuru bunların en başında yer alıyor. Göreve başladığımda hayırlı olsun ziyareti için gelenler, Ordu’nun yaşanılabilir bir şehir olduğunu ifade ettiler. Ordu, göçten olumsuz manada en az etkilenmiş büyükşehir diyebiliriz. Yani göçü kendi ilçelerinden, yakın ilçelerden almış. Dolayısıyla şehrin bütünlüğü bozulmamış. Büyükşehir olmasına rağmen otokontrol devam ediyor. Herkes birbirinin düğününden, cenazesinden, bayramından haberdar. Bu yaşanabilir bir şehir olmakla ilgili çok müthiş bir avantaj. İnsan olarak yaşamak önemli. Bu ne demek? İnsan olarak değer bulmak önemli ve sizi anlayan, dertlerinizle dertlenecek, sevincinizi paylaşacak insanlarla bir arada olmak önemli. Bir şehri yaşanılabilir kılan şey budur. Yaşanabilir bir şehir planlanacaksa, işte bu yapıyı bozmadan düşüneceksin.”

“KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, MUTLAKA YABANCI DİL ÖĞRENİN”

Vali Erol konuşmasının devamında öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak, nitelik ve zaman konusuna işaret etti.

Öğrencilere zamanlarını boşa harcamamaları gerektiğinin altını çizen Vali Erol, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Çok iyi şartlarda eğitim görüyorsunuz, bunun kıymetini bilin. Anne babalarınızın, devletin, hocalarınızın size harcadığı emeğin kadrini, kıymetini bilin. Gayretinizin son noktasına kadar çalışın, niteliklerinizi artırın. Artırdığınız her bir nitelik, vatanımıza, milletimize, ailenize, kendinize artı sonuçlar getirecektir. Bugünlerinizi boş geçirmeyin. Kendinizi her alanda geliştirin. En başta mutlaka yabancı dil öğrenin. Sizi dünya vatandaşı yapacak ve yaşıtlarınızla dünyanın her yerinde, içinde olduğunuz rekabette ayakta tutacak olan şeydir. Yoksa geri kalırsınız ve yazık olur.”

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan Dursun ise yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bu yıl Ordu çalışıyoruz. 1 yıl boyunca Ordu’yu çalışacağız. Ordu ile ilgili düşüneceğiz, fikirler üreteceğiz, projeler geliştireceğiz. Bu sürecin başlangıcı yerelde veri toplamak ve yeri iyi anlamaya dayanıyor. O nedenle biz 1 hafta boyunca burada analitik etütlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bütün kurumları ziyaret ediyoruz. Çeşitli toplantılar yaptık. Önce il bütününde çalışıyoruz. Bu şehir 20 yıl sonra, 30 yıl sonra hangi sektörlerde büyür, hangi ilçe hangi role sahip olur diye fikir yürütmeye çalışıyoruz. Bunun için de sorunlarını ve potansiyellerini iyi anlamamız gerekiyor. Bu konuda ciddi görüşler aldık buradaki aktörlerden. Çalışmalarımızın sonunda ise belirlenen strateji ve eylemlerin hayata geçirilmesi için işbirliği yapılabilecek kurum ve kuruluşlar tanımlanacak ve bir uygulama takvimi oluşturulacaktır” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, EROL, ÖĞRENCİLERİ, AĞIRLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız