HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Ekim 2023 Perşembe Saat: 13:51

ALTINORDU’DAN FARKINDALIK EĞİTİMİ

  Altınordu Belediyesince Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile kadın çalışanlara yönelik “Meme Kanseri Farkındalığı” eğitimi düzenlendi. Sağlık Bakanlığının ülke genelinde sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi çerçevesi
ALTINORDU’DAN  FARKINDALIK EĞİTİMİ

 

Altınordu Belediyesince Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile kadın çalışanlara yönelik “Meme Kanseri Farkındalığı” eğitimi düzenlendi.

Sağlık Bakanlığının ülke genelinde sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerinde meme kanserinin tanısı, korunma yolları, taramada neler yapılıyor, kişilerin kendi kendini muayene yöntemi gibi konularda bilgi verildi.

Altınordu belediyesi, çalışanlarına yönelik hem kişisel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hem hizmette kalite ve verimliliği artırıcı hem de toplumsal farkındalık eğitim seminerlerini sürdürüyor.

Her yıl Ekim ayında düzenlenen “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerinde Ordu Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ayşe Burcu Yavuzarslan ve KETEM’den Dr. Nisanur Çay tarafından çalışanlar bilgilendirildi.

 FARKINDALIK VE ERKEN TEŞHİS KORUR!

         Meme kanserinin erken tanısı, taranması ve önlenmesinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Uzman Dr. Ayşe Burcu Yavuzarslan “meme kanserinin erken tanıda iyileşme oranı yüzde 98’dir. Ayrıca ne kadar erken tanı konursa sonuçlar o kadar yüz güldürecektir. Erken tanı için ayda bir kendi kendimizi muayene edeceğiz, 20 yaş sonrası iki yılda bir, 40 yaş sonrası yılda bir mutlaka hekime muayene olacağız. Ayrıca 40 yaşından sonra mamografi çektireceğiz” dedi.

Meme kanserinin dünyada en sık görülen kanser türünden biri olduğunun altını çizen Dr. Nisanur Çay ise “Meme kanseri en sık görülen kanserlerin başında olduğu için 20 yaşımızdan itibaren ömrümüzün sonuna kadar kendi bedenimizin farkında olacağız. Sigara ve alkolden uzak durarak ve kilo kontrolümüzü sağlayarak meme kanseri riskimizi yüksek derecede düşürebiliriz” diye konuştu.

KETEM’de görevli Hemşire Leyla Türkseven de KETEM’in tanıtımını ve kanser türleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Eğitim semineri soru cevap kısmı ile son buldu. Hem hekimler hem de eğitime katılan personeller çok yararlı bir seminer olduğunu ifade ederek Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler.

 

Anahtar Kelimeler : ALTINORDU’DAN, FARKINDALIK, EĞİTİMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız