HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Ekim 2023 Perşembe Saat: 14:04

“OLMAYAN MARKALARA DİKKAT”

Son zamanlarda gıda ürünlerdeki enflasyon yüksekliğinin suiistimallere yol açtığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Merdiven altı üretimin piyasadaki hâkimiye
“OLMAYAN MARKALARA DİKKAT”

Son zamanlarda gıda ürünlerdeki enflasyon yüksekliğinin suiistimallere yol açtığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Merdiven altı üretimin piyasadaki hâkimiyetini giderek yükseltmesinin sebebi vatandaşın alım gücünün düşmesi. Vatandaşımız çoğunlukla ucuz ürün arayışında. Oysa sokak aralarında konuşlanan, seyyar gibi gördüğümüz korsan satıcılardaki gıdaların sağlığa zararlı olup olmadığı bilinmiyor. Çünkü denetimler sabit noktalara, adresi belli iş yerlerine yapılıyor. Nokta adres denetimlerinin yanı sıra pazarlarda ve sokak aralarında sahte isimlerle patenti varmış gibi gösterilerek piyasaya sürülen gıda ürünlerinin denetimlerini sıklaştırmalı. Sabit noktadan ziyade seyyarlara da denetim yapılmalı” dedi.

-“FİYAT ARTIŞININ BAHANESİ KALİTESİZ ÜRÜN OLMAMALI”

Merdiven altı üretimdeki artışla birlikte açıkta satılan ürünlerin mutlaka denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Son dönemde merdiven altı üretimde yoğun bir artış var. Bazı sahtekârlar markanın, fabrikanın ve imalathanenin olmadığı adreslerde albenili ambalajlarla çok tüketilen zeytinyağı, ayçiçek yağı, işlenmiş et ürünleri, deterjan gibi zorunlu tüketim malları üzerinde oyunlar oynuyor. Kafalarına göre sıfırdan yeni bir marka oluşturarak vatandaşı kandırıyorlar. Gözü dönmüş, para kazanma hırsı olanların halkın yoğun olduğu noktalarda açıkta sattığı bu ürünler sağlığımızı tehdit ediyor. Açıkta satılan bu etiketlerin doğru olup olmadığının bilinmesi mümkün değil. Fiyatlardaki artışın bahanesi kalitesiz ürün olmamalı. Köyden getirilen, yöresel ürün adı altında açıkta satılan bu ürünlere vatandaşlarımız itibar etmemeli. Vatandaşlarımız otokontrol yöntemi ile markası ve üretim yeri belli olmayan, piyasaya yeni çıkmış gibi gösterilerek ucuz diye lanse edilen ürünlere kesinlikle itibar etmemeli” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “OLMAYAN, MARKALARA, DİKKAT”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız