HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ekim 2023 Cuma Saat: 14:44

ÖZÇELİK: CUMHURİYET, AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKMAMIŞTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel açıklamalarda bulunarak; 29 Ekim 1923te rejimin adı konulmuş, mevzu bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır dedi. Başkan Özçelik, Cumh
ÖZÇELİK: CUMHURİYET, AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKMAMIŞTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel açıklamalarda bulunarak; "29 Ekim 1923'te rejimin adı konulmuş, mevzu bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır" dedi.

Başkan Özçelik, Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin olarak, “1923’te rejimin adı konulmuş ve mevzu bir daha açılmamak adına kapanmıştır. Cumhuriyet’ten nasıl dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş yoktur.

Bilinmesini özellikle arzu ederiz ki Türkiye Cumhuriyeti ağaç kovuğundan çıkmamış, tesadüfen bulunmamış, telkin ve tembihle kurulmamıştır. Aziz Atatürk’e göre ‘Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet şekli demektir.’ Cumhuriyetin en müessir ve müyesser niteliği doğrudan doğruya millet egemenliğine dayanması, demokrasiyi sistem olarak benimsemesidir” diye konuştu.

Başkan Özçelik, açıklamasının devamında; “Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü şartlarda olağanüstü azim ve dirayetin rehberliğinde tarih sahnesindeki yerini almıştır.

Pek çok cephede mücadele eden Türk milleti, Cumhuriyet ile birlikte düştüğü yerden ayağa kalkmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ilk cumhurbaşkanı seçildi. Şerefli görevine hemen başladı.

Batan bir geminin iskelesine çıkıp kurtuluşun sahillerine nasıl çıkılacağını aşama aşama formüle etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti ile Osmanlı İmparatorluğu arasına çomak sokmak, duvar örmek, bariyer dikmek için fırsat kollayanlar içimize yuvalanmış gavur tortularıdır. Biz bu tortuları yeni yüzyılın sunduğu imkanlar dahilinde birer birer söküp atacağız.

Günümüz koşullarında da Cumhuriyet devletin şekil ve biçimi olduğu kadar uygulanan siyasi rejimin de adıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile rejimin değiştiğini iddia edenler müfteriler korosudur.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetim hayatımızdaki boşluk dolmuş, kalıcı bir reform yapılmıştır. Nasıl ki Cumhuriyet'ten dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş olmayacaktır. Millet kararını vermiştir. Demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerin milletimizin tercihine tahammülsüzlük göstermesi maskeli despotluktur” şeklinde konuştu.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız