HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ekim 2023 Cumartesi Saat: 15:06

“CUMHURİYET UMUDUNU BİRLİKTE BÜYÜTELİM”

Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz, “Türkiye’nin aydınlanması sürecinde en büyük tarihsel adımı olan Cumhuriyet’in 100 yılındayız.
“CUMHURİYET UMUDUNU BİRLİKTE BÜYÜTELİM”

Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz, “Türkiye’nin aydınlanması sürecinde en büyük tarihsel adımı olan Cumhuriyet’in 100 yılındayız. Halkın emperyalist güçlere karşı omuz omuza vererek yürüttüğü kurtuluş mücadelesi Cumhuriyet ile taçlanmış, gericiliğe karşı en büyük tarihsel adımı olmuştur. Cumhuriyet’in 100. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, Anadolu’ya bağımsızlığını kazandıran Kurtuluş Savaşı kahramanlarını sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Yılmaz, şunları söyledi: “Cumhuriyet; aynı zamanda Türkiye’yi işgal eden sömürgecilerle işbirliği yapacak kadar pervasızlaşmış saltanat rejimine karşı verilen mücadelenin sonucudur. Ancak üstünden yüz yıl geçmiş olmasına rağmen bu büyük devrimci atılımdan geriye, ne yazık ki coşkuyla kutlanabilecek bir bayram kalmamıştır.

          Siyasal iktidarın başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedeflerine göre biçimlendirmek adına hayata geçirdiği bilim ve laiklik düşmanı politikalarla çocuklarımızı ve gençlerimizi cemaat ve tarikatlara peşkeş çeken bu karanlık zihniyet etkisini her geçen gün daha da arttırmaktadır.

         Giderek ağırlaşan ekonomik krizi halkın sırtına yükleyen siyasi iktidar, ekonomik, sosyal ve demokratik haklarımıza göz dikmiş durumdadır. Ekonomik krizin bedeli emekçilere ödetilmeye çalışılmakta, esnek ve güvencesiz istihdam politikalarıyla, çalışma ve yaşam koşullarımız giderek daha da kötüleşmektedir.

       Ortadoğu’da kan ve gözyaşının bitmediği, savaşın fitilinin yeniden ateşlendiği, Filistin halkının her gün katledildiği barışa ve adalete bu kadar ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde,  Yıllardır ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ anlayışına adeta meydan okurcasına hareket eden, iç ve dış politikada gerginliğe, şiddete ve düşmanlığa dayanan zihniyetin ülkemizi getirdiği yer ortadadır. Bugün her zamankinden daha çok Cumhuriyete ve kazanımları olan, laikliğe, hukuka, adalete, demokrasiye, hürriyetlere, özgürlüklere ve huzura muhtacız. İktidarı elinde bulunduranların,  kullandıkları ayrımcı ve ötekileştirici dili, toplumu kamplaştırmakta ve bir arada yaşam zeminlerini zedelemektedir.

EMEKTEN YANA EŞİT, ÖZGÜR, LAİK VE DEMOKRATİK BİR CUMHURİYET UMUDUNU BİRLİKTE BÜYÜTELİM.

Cumhuriyetin asıl niteliği “halkın kendi kendini yönetme” iradesine saygı gösterilmesidir. Yapılması gereken tam bağımız bir ülkede emekten yana demokrasi, eşitlik, özgürlük ve barış talepleri doğrultusunda gerçek anlamda laik, aydınlanmacı ve demokratik bir sistemin oluşturulması için mücadele etmektir

Kimsenin kimliği, inancı, mezhebi ya da siyasi düşüncesi ve görüşü nedeniyle baskıya ve ayrımcılığa uğramadığı, ayrımsız herkesin eşit haklar temelinde eşit özgür, demokratik bir cumhuriyette, barış içinde bir arada yaşamasıdır.  

CUMHURİYETİN 100. YIL KUTLAMALARI DİNİ ANMA TÖRENLERİYLE GEÇİŞTİRİLEMEZ

Cumhuriyetin laiklik başta olmak üzere temel değerleri ve kazanımlarıyla hesaplaşma içinde olan siyasi iktidarın,  Cumhuriyetin 100 yılını kutlamayan dini anma törenleriyle geçiştiren tutumu asla kabul edilemez. Ancak şu da unutulmamalıdır ki;  Halkın göstermelik ya da temsili törenlere de ihtiyacı yoktur. 100. yılında Cumhuriyeti görmezden gelen bu anlayışa karşı,  insan hak ve özgürlüklerinin sınırlandırılmadığı, hukukun ve adaletin herkese eşit uygulandığı; emekten yana eşit, özgür, laik ve demokratik bir Cumhuriyet umudunu birlikte büyütme inancıyla 100. Yılında Halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. “


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız