HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ekim 2023 Pazar Saat: 16:36

100. YIL COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.
100. YIL COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlama programı Vali Muammer Erol’un makamında tebrikleri kabulüyle başladı. 

Ardından, Ordu Lisesi önünde düzenlenen kutlama programına geçildi. Ordu Lisesi önünden düzenlenen kutlama programı, Vali Muammer Erol’un beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte halkın ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutlaması ile başladı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Vali Muammer Erol yaptı.

“Bugün, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı, Kurtuluş Savaşımızdaki zaferimizi taçlandıran Cumhuriyetimizin bayramını 100. kez kutluyor olmanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Büyük Milletimizin, Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun. 

Cumhuriyetimizin bayramını 100. kez kutluyor olmanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Ve  biliyoruz ki, bu gururu ve coşkuyu hep birlikte yaşadığımız ve yaşattığımız sürece hep beraber mutlu ve huzurlu olacağız” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Muammer Erol, “Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet dilekleri, minnet ve şükran duygularıyla anarken,   bu toprakları canları pahasına vatan yapmak için şahadet şerbetini içen kahramanlar arasında yer alan Ordulu şehitlerimize de minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyor, kendilerine Yüce Allah (cc)’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Erol, ”29 Ekim 1923 günü Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen ve Anayasanın birinci  maddesinde yer alan; ‘Hâkimiyet bilâkaydüşart milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. Türkiye Devletinin şekl-i hükümeti Cumhuriyettir.’ İfadeleriyle ilan edilen Cumhuriyet; Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, erdemli, faziletli insanlara yakışan, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk Milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olan, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi, aynı zamanda halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran, bir yönetim şeklidir ve Cumhuriyetin ilanı, milletimizin, şanlı tarihindeki, en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet; milletimizin, birlik ve bütünlüğümüzden bağımsızlık ve hürriyetinden, asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet; milletimizin çağdaş dünyada, hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet; birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde, imkansız  denileni   nasılda kolay başardığımızın  kanıtıdır” diye konuştu.

Vali Muammer Erol, ”Ne mutlu ki, 100 yıl önce, Büyük Önder Atatürk'ün önümüze koyduğu, ‘muassır medeniyetler seviyesine ulaşma’ hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere, bugün, her zamankinden daha yakınız ve artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. Bugün, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve ekonomik gelişmişliğimiz,   yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyenleri ise korku ve telaşa düşürmektedir. 40 yılı aşan bir süreden buyana Milletimizin başına bela edilenen bölücü terör ve hamilerinin hain emellerini boşa çıkardığımız mücadele ve Mehmetçiğimizin sınır ötesi harekatları bir kez daha göstermiştir ki, terör belasına ve bu belanın ifsad ettiği gafillere ve hainlere rağmen; Ortak tarih, ortak kader ve amaç  birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanan temeller üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz sayesinde, bu topraklar üzerinde yaşayanlar tasada ve kıvançta, acıları paylaşmada bir ve bütün, ocağını ve aşını paylaşacak kadar kardeştir. Bu kardeşliğimiz, Cumhuriyetimizin Dünya durdukça var olacağının en önemli teminatıdır. Türk insanı, Cumhuriyet sayesinde Devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun bilincindedir. Demokratik, laik ve sosyal Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır” dedi. 

Vali Erol Konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mazlum milletlerin umudu ve sesi olma, uluslararası ilişkilerde haksızlıklara, insan hakları ihlallerine, haksız ve hukuksuz güç kullanmalarına karşı hakkı ve doğruyu tüm gücüyle, en yüksek sesle haykırmakta tüm ülkelere örnek ve önder olmaktadır. Bu noktada, Fillistin’de, vicdanı olan her insanı insanlığından utandıran, acımasız, kadın, bebek, çocuk katliamlarına imza atan İsrail devlet terörünü telin ediyor, katledilen masum sivil şehitlere rahmet diliyoruz. Bu Millete düşmanlık ve hainlik hissi besleyenler şunu asla unutmasınlar  ki;  Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varılabileceğinin bilincinde olan Türk Milleti Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Cumhuriyetin bugün bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe bağımsız yaşama azmimizi yenilemektedir. Anayasal bir demokrasi olan Türkiye Cumhuriyeti; temel niteliklerini, hedeflerini, ilkelerini, sistemini koruyarak hür ve serbest bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma çabalarımızı aynı hızla sürdürmeye; Dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, milletçe, her zamankinden daha fazla   kararlıyız.

Çağdaş, laik, demokrat ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu; yüce Türk Milletinin ufkunu aydınlatan geçmişten geleceğe en değerli ışık kaynağı, büyük kahraman, asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edecek ve O’nun yaktığı meş'aleyi hiç söndürmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin ve ordularımızın ilk Başkomutanı, Büyük Atatürk, rahat uyu, Çünkü, Mehmetçik bugün de, Başkomutanı ile birlikte bu vatana göz dikenlere ve uşaklarına, hainlere hak ettikleri cevabı her halükarda vermekte, Vatanı, Milleti, Devleti ve Bayrağı uğruna göğsünü siper etmekte ve bu yolda şehadeti en büyük şeref bilmektedir. Cumhuriyetimizin Bayramını 100. kez kutluyor olmanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşadığımız bu anlamlı günde, dileğim odur ki; bu gururu ve coşkuyu dünya durdukca ebediyete kadar hep birlikte yaşayalım ve birliğimize, bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetimizin  bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. 

Bu duygu ve düşüncelerle, vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet dilekleri, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, Büyük Türk Milletinin ve siz Ordu’lu kardeşlerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; hepinize sevgilerimi, saygılarımı  sunuyorum.”

Vali Muammer Erol’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Ordu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Abdülllatif Candan Halit Fahri Ozansoy “Vatan Destanı”, Elif Korkmaz ise Arif Nihat Asya’dan “Bayrak” adlı şiiri okudu. 

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde spor yapan jimnastik sporcuları tarafından jimnastik gösterisi sunuldu. 

Perşembe ilçemizde konuşlu Jandarma Komando Tabur Komutanlığı personellerinin zeybek gösterisi ise, büyük bir beğeni ile izlendi. 

Gösterilerin ardından ödül törenine geçildi. Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümü münasebetiyle, İlkokul öğrencileri arası resim yarışmasında dereceye giren Anafarta İlkokulu Öğrencisi Beste Erfalay, Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu Öğrencisi Beren Türkmen, Özel Ordu Doğa İlkokulu Öğrencisi Ekin Tuna Evcim, Ortaokul öğrencileri arasında şiir dalında dereceye giren Özel Ordu doğa Koleji Ortaokulu Öğrencisi Elif Damla Yeşil, Perşembe Gazi Ortaokulu Öğrencisi Lamia Ela Sarıkaya, Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Elif Ecrin Cebeci ile lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Ordu Lisesi Öğrencisi İdil Aksoy, Ünye Fen Lisesi Öğrencisi Şura Umti, Korgan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Lale Eğmen’e ödülleri Vali Muammer Erol ve diğer protokol mensupları tarafından verildi.  

Program, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu Halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.

Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlama programı, vatandaşların alkışları ve sevinç gösterileri arasında kortej geçişi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının gösterisiyle sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler : 100., YIL, COŞKUSU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız