HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Mart 2017 Çarşamba Saat: 08:48

HALK OYLAMASI İÇİN TOPLANDILAR

HALK OYLAMASI İÇİN TOPLANDILAR

Ordu ili yönetiminde karşılaşılan sorunların, sıkıntıların ve ihtiyaçların belirlenmesi ve bunların çözümüne yönelik görüş ve önerilerin ortaya konulması amacıyla Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında, Mülki İdare Amirleri Toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ekrem Yaman, Turgut Subaşı, Bayram Gale, Fatih Görmüş ile 19 ilçe kaymakamı katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin, Anayasa Değişikliği Halkoylaması sürecine girdiğini ifade ederek, “Sayın İçişleri Bakanımız ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz hafta 9 il valisi, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve sahil güvenlik komutanlarının katılımıyla Ordu’da bir toplantı yaptı.

Toplantının mahiyeti, 16 Nisan 2016 tarihinde yapılacak Halkoylaması sürecinin herhangi bir sıkıntıyla karşılanmadan suhuletle tamamlanmasıydı. Bunun için alınacak tedbirler, yapılacak çalışmalar ve bölgemizde ne gibi tehdit ve sıkıntılar olacağı yönünde konuşuldu.

Bölgemizde tehdit ve sıkıntılar görülmemekle beraber yine de dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğuna dair intibalarını ilettiler. Bakanlığın hazırlamış olduğu Halkoylaması güvenlikleri anlatıldı. Seçim takvimi sürecine girildi. Olası bir takım sıkıntılar olursa onu anında Bakanlığa iletme ve tedbirlerin alınması konusunda Bakanlığımız bünyesinde kriz komitesi kuruldu” dedi.

Anayasa Değişikliği Halkoylamasının üç merhaleden oluştuğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Halkoylaması üç merhaleden oluşuyor. Oylama öncesi propaganda dönemi, oylama günü ve oylama sonrası şeklinde.  Oylama takvimi başlamış durumda. 9 Nisan’da da yasaklar başlıyor. Bu tarihten önceki dönemde de bizim görevimiz, önleyici zabıta ve kolluk kuvveti olması nedeniyle devam ediyor.

Yasa dışı şeyler olursa da müdahale etmek, tamamen bizim görevlerimiz dahilinde. Oy verme günü öncesi yapılacak iş ve işlemler ise sandıkların ve sandık kurullarının salimen yerlerine gitmesi, onların güvenle bulundukları yerde görevlerini yürütmesi, kimsenin müdahale etmemesi, huzur kaçırıcı eylem ve işlemlerde bulunmamalarına ilişkin tedbirler, güvenlik görevlilerinin sandık kurulu başkanlarıyla irtibat halinde olup işlemlerin tamamlanma işi var. Bir de Halkoylamasından sonrasında çıkabilecek muhtemel olayların önlenmesi gibi çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Bunların varsayımlarına göre çeşitli tedbirleri bölgelerinize göre geliştirmeniz gerekiyor” diye konuştu.  

Bu toplantımızın asıl amacının ildeki mülki amirlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak olduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Bizim öngörülerimizi size iletmemiz, sizden gelecek olan görüşleri de burada paylaşmamız gerekiyor. Aslında bu toplantıları daha sık yapmamız icap eder, ileride belki ilçeleri sıraya koyarak buralarda yapabiliriz” şeklinde konuştu.  (ORDU YENİ HABER)

 

Anahtar Kelimeler : HALK, OYLAMASI, İÇİN, TOPLANDILAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız