HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 13:51

ÜNYE’DE 100 YILLIK KUTLAMA

Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle Ünye’de düzenlenen programlara binlerce vatandaş katılırken öğrencilerin gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı vatandaşların bayramını kutlayarak, “Cumh
ÜNYE’DE 100 YILLIK KUTLAMA

Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle Ünye’de düzenlenen programlara binlerce vatandaş katılırken öğrencilerin gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı vatandaşların bayramını kutlayarak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını Ünye’de coşku ve heyecanla kutlarken ikinci yüzyıla başlangıç yaptık. Geleceğimizin teminatı gençlerimizle ülkemiz Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla ilerliyor” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ünye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun üzerinden 100 yıl geçerken Ünye’de gerçekleştirilen kutlamalar bayrama damga vurdu. Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen programa binlerce vatandaş katıldı.

KAYMAKAM IŞIK TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilk olarak Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte Kaymakamlık makamında protokolün tebriklerini kabul etti.

BİNLERCE VATANDAŞ STADYUMDA BAYRAM KUTLADI

Tebrikat töreninin ardından Ünye Şehit Stadyumunda Bayram programı gerçekleştirildi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Garnizon Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte vatandaşlar başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilerin bayramını kutladı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kaymakam Işık, konuşmasında “Şanlı bir tarihi ve büyük bir medeniyet birikimine sahip yüce Türk milletimizin cumhuriyet bayramını, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği milli mücadele sonunda kurduğu cumhuriyet büyük bir atılım muhteşem bir zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur.  Bu mücadele yakılmış, yıkılmış, istila edilmiş coğrafya üzerinde yeniden birleşilmesi ifadesidir. Cumhuriyet kararlılığın, azmin ve birlik olmanın ifadesidir. Cumhuriyet vatan için siper edilmiş göğüslerin kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin tarihidir. Cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim; farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Cumhuriyet bir değerler bütünüdür; bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, bir yönetim biçimidir. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte ülkemiz, kalkınma ve modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmıştır. Bugün görevimiz, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas alarak ülkemizi daha ileri bir seviyeye taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakam Işık’ın konuşmasının ardından programda Gölevi Anaokulu öğrenciler tarafından gösteri yapıldı. Ünye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Dila Özcanlı “Yaşasın Cumhuriyet” isimli şiiri okurken Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi programda yer aldı.

Ünye Fen Lisesi öğrencisi Kerem Taha İlkan Akdeniz’e doğru isimli şiir okudu. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri sunuldu. Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Adnan menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Puset Polvan Orta Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan gösteriler de bayram programında izleyenlerden tam not aldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye temsilcisi Kıbrıs Gazisi Arif Takıcı tarafından “Cumhuriyet” konulu şiir okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan  teakwondo ve güreş gösterileri ise nefes kesti.

Bayram programı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti. İlkokullar arası resim yarışmasında üçüncü olan Atatürk İlkokulu Öğrencisi Cantürk Yılmaz, Ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan  Ünye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Beyzanur Kadıoğlu ve Liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Ecemsu  Çiçek’e ödüllerini Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı takdim etti. İlkokullar arası resim yarışmasında ikinci olan İnönü İlkokulu Öğrencisi Nisa Haliloğlu, Ortaokullar arası şiir yarışmasında ikinci olan Pelitliyatak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Dedeoğlu ve Liseler arası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Ünye Anadolu Lisesi öğrencisi Pelin Arslan’a ödüllerini Ünye Garnizon Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya takdim etti. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Anafarta İlkokulu Öğrencisi Beste Erfelay,  Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan TOKİ Ömer Çam Ortaokulu öğrencisi Elvin Duru Öztürk ve Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Ünye Fen Lisesi öğrencisi Şura Muti’ye ödüllerini Ünye Kaymakamı Ayhan Işık takdim etti.

Anahtar Kelimeler : ÜNYE’DE, 100, YILLIK, KUTLAMA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız