HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ekim 2023 Salı Saat: 14:29

GAZZE YARDIMLARI İÇİN KIZILAY’DAN RESMİ TEMAS

Çatışmaların olumsuz etkilediği Gazze’deki sivil halka yardım için çalışan Türk Kızılay, daha fazla yardım ulaştırabilmek adına da Mısır’da Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile AFAD Başkanı Okay Memi
GAZZE YARDIMLARI İÇİN KIZILAY’DAN RESMİ TEMAS

Çatışmaların olumsuz etkilediği Gazze’deki sivil halka yardım için çalışan Türk Kızılay, daha fazla yardım ulaştırabilmek adına da Mısır’da Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile AFAD Başkanı Okay Memiş’in öncülüğündeki heyet resmi temaslarda bulundu.

 
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş Gazze Şeridi’ne gönderilecek insani yardımları görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarda bulundu. Yılmaz ve Memişe, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı ile Genel Müdür Dr. İbrahim Altan da eşlik etti.
 
Mısır’daki resmi temaslar kapsamında heyet önce Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ile bir araya geldi. Daha sonra Mısır Sağlık Bakanı Dr. Halid Abdulgaffar’ı ziyaret ederek Gazze’de yaşanan insani durum ve yardım çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunan heyet BM Milletler Mısır Koordinatörü Elena Panova ile görüştü. Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Dr. Nevine el-Kabbaj ile yapılan görüşmenin ardından Mısır Kızılayı’nı ziyaret eden heyet Genel Müdür Dr. Ramy El Nazer ve Kriz ve Afetler Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Hegazy ile Gazze'deki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmeler sonrası heyet Mısır Kızılayı Afet Koordinasyon Merkezini de ziyaret etti.
 
“İki buçuk milyon insan adeta bir açık hava hapishanesinde”
 
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç, “Tüm dünyanın gözü önünde bir trajedi yaşanıyor. 2 buçuk milyon insan adeta bir açık hava hapishanesinde. Tüm dünyanın tek bir ses olarak o insani yardım koridorunun içerdekilerin ihtiyacını karşılayacak ölçüde açılmasını sağlamamız gerekiyor.” dedi.
 
Savaş ve çatışmaların hiç olmaması temennisinde bulunan Meriç, "Savaş ve çatışma olsa bile bunun bir onuru olmalı. Uluslararası insancıl hukuk ilkeleri savaş zamanında sivillerin korunması, insani yardım koridorunun açık tutulması konusunda çok ciddi kurallara sahiptir ama maalesef Gazze'deki olaylarda görüyoruz ki bunlar hiçe sayılıyor." şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : GAZZE, YARDIMLARI, İÇİN, KIZILAY’DAN, RESMİ, TEMAS

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız