HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 14:44

“KÖKLÜ GEÇMİŞTEN GÜÇLÜ GELECEĞE”

Altınordu Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Aşkın Tören’in başkanlığında gerçekleştirildi. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Meclis açışında Cumhuriyetin 100’üncü yılının gurur ve onur
“KÖKLÜ GEÇMİŞTEN GÜÇLÜ GELECEĞE”

Altınordu Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Aşkın Tören’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Meclis açışında Cumhuriyetin 100’üncü yılının gurur ve onurunu milletçe yaşadığımıza dikkat çekerek bir farkındalığa imza attı. Başkan Tören Altınordu Belediyesi kasım Ayı Olağan Meclis oturumunu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlattı.

Başkan Tören “Bugünkü oturumumuzu cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu toprakları bize vatan yapan Kuvayi Milliye ruhunu, milli mücadeleyi dünden bugüne bu toprakların bağımsızlığı bütünlüğü için mücadele etmiş toprağa düşmüş şehitlerimizin, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşıyla bir kez daha meclis olarak bugün hep birlikte yad edelim istiyorum” sözleriyle Meclis üyelerini saygı duruşu ve istiklal marşını okumaya davet etti.

 

BAŞKAN TÖREN “HEMŞEHRİLERİMİZİN VE BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN CUMHURİYET BAYRAMI’NI EN YÜCE DUYGULARIMLA BİR KEZ DAHA TEBRİK EDİYORUM”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Meclis oturumunda konuşan Başkan Tören, “Hafta içerisinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü heyecanını ve gururunu milletçe yaşadık. Ülkemizde şehrimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın bu heyecana ortak olması hakikaten bizim için büyük bir gurur büyük bir moral ve övünç kaynağı oldu. Hemşehrilerimizin ve büyük Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı en yüce duygularımla bir kez daha tebrik ediyorum.

İstanbul'daki etkinlikler, şehrimizde ki etkinlikler milletimizin bağımsızlık gününün büyük bir coşkuyla kutlanması hakikaten gurur vericiydi. Gözleri kamaştıran duyguları yücelten bu etkinlik içerisinde kökleri derinlerde ulu bir çınar olan cumhuriyetimizin ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuvayi Milliye ruhunu, milli mücadelede bu toprakları vatan yapan ecdadımızı anmak bizim için büyük bir gururdur” dedi.

 Atatürk’ün Cumhuriyet sevdası ve ülke için ortaya koyduğu ideallerin kendileri için de bir kızıl elma olduğunu belirten Başkan Tören “Köklü geçmişten güçlü geleceğe iddiasıyla cumhuriyetimizin temel ilkeleri ve değerleri bizim için de nice yüzyıllarda şanla şerefle ve sevinçle bize bayrak olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet sevdası ve bu ülke için hedef koyduğu idealler bizim de hayallerimizi katlayan bir Kızıl Elma.

Türkiye 100 yılı vizyonuyla Cumhuriyetin artık ikinci asrına girdiğimiz o günün yıl dönümünde yine Gazi Paşanın bize tarihi mirası Filistin topraklarında cephede saf tutmuş o toprakları vatan bilmiş gazinin ve yine Çanakkale Savaşında bu topraklar için toprağa düşmüş aynı coğrafyada aynı sınırlar içerisinde yaşadığımız bir milletin adeta orantısız bir güçle soykırım niteliğindeki vahşetiyle dünya sarsılırken devletimizin bu alandaki duruşunu ve tavrını yok saymayan bir kutlamanın parçası olduk. Şehrimizi tamamen al bayraklarla ve gazi paşayla süsledik. Yine Valiliğimizin ortak tören programı içerisinde yürüyüşüne katıldık. Çelenk koymadan ve akşam saatlerindeki yine o meşaleli yürüyüşü olmasa da kahramanlık şarkılarıyla bir arada olduğumuz halkımızla yoğun bir katılımla beraber olduğumuz İlk Adım Anıtında da çok gururlu anlar yaşadık” şeklinde konuştu.

 

“BİR GÜN DEĞİL HER GÜN, TEK NEFESTE DEĞİL ALDIĞIMIZ HER NEFESTE”

 

Türkiye Cumhuriyeti devletine nice yüzyıllar dileyen Başkan Tören, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Hep söylüyoruz bir gün değil her gün, tek nefeste değil aldığımız her nefeste biz ülkemizi cumhuriyetimizin değerlerini sahiplenmiş içselleştirmiş bir toplum ve milletiz. Cumhuriyetimiz nice yıllara çok daha güçlü çok daha müreffeh çok daha güçlü şekilde taşıyacak olan bu millet, aynı zamanda bu şehirde de inşallah önümüzdeki dönemlerde de şehir olarak hedefimiz bu değerlerimizi gelecek kuşaklara devredecek, o duyguları bir gelenek olarak bir duygu olarak yaşatmak olacaktır.

Bu vesile ile bir kez daha Kurtuluş Savaşımızın eşsiz Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını milli mücadele kahramanlarımızı aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle saygıyla yad ediyoruz. Yine Ulu Önder Atatürk'ün bir sözünden ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’nin muvaffak ve muzaffer olmasının hiçbir emperyalist güç önüne geçemeyecektir sözünün aslında ete kemiğe büründüğünü de görüyoruz.  Şahsen ben İstanbul’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin himayelerindeki 100. Yıl etkinliklerinin göz kamaştırıcı olduğunu, hakikaten 85 milyonu bir ve beraber kıldığını gördük ve çok duygu yüklü anlar yaşadık.

İnşallah biz 100. Yıla ilişkin kutlamalarımızı kaldığımız yerden devam ettireceğiz. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletimize Türk Milletine şan ve şerefle dolu nice yüzyıllar diliyorum” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : “KÖKLÜ, GEÇMİŞTEN, GÜÇLÜ, GELECEĞE”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız