HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Kasım 2023 Cuma Saat: 12:44

KIZILAYCILAR ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

Kızılaycılar, gönüllüler ile birlikte Cumhuriyetin 100. Yılı ve Kızılay Haftası dolayısıyla Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı.          “Kızılay” adını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan ve kendisine ismini ver
KIZILAYCILAR ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

Kızılaycılar, gönüllüler ile birlikte Cumhuriyetin 100. Yılı ve Kızılay Haftası dolayısıyla Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı.
         “Kızılay” adını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan ve kendisine ismini veren Gazi Mustafa Kemal’i Derne Cephesinde tedavi etme onurunu da üzerinde taşıyan Kızılay’ın çeşitli kademedeki mensupları ile gönüllüleri, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kızılayımızın ismini veren Atamızı anmak, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ile Kızılay Haftası’nı kutlamak, milletimizin yardımlaşma ruhunu yansıtan Kızılay’ın varlığını hatırlatmak amacıyla Anıtkabir’de buluştu.
 
Aslanlı yoldan yürüyerek Büyük Önder Atatürk’ün huzuruna çıkan ve mozoleye çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan Kızılaycılar, tören alanında açtığı dev Atatürk portresi ve Türk bayrağı ile Cumhuriyet’in kurucularına ve Kızılay’a varlığıyla güç verenlere şükranlarını sundu.
 
Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Türk Kızılay Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, şu satırları kaleme aldı:
 
“Aziz Atatürk, büyük bir mücadele ile kurduğunuz Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutladığımız günlerde ebedi istirahatgahınızda olmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Cumhuriyet mücadelesini birlikte verdiğiniz Hilal-i Ahmer kadrolarının torunları, aynı istiklal ruhuyla huzurlarınızda bulunuyor. Zat-ı alinizi Trablusgarp'ta tedavi eden Kızılaycılar, bugün de dünyanın dört bir yanında mazlumların yaralarını sarıyor. Kızılaycılar, sizden aldıkları isimlerini gelecek nesillere taşımak için içinde bulunduğumuz haftayı 'Kızılay Haftası' olarak kutluyor. Türk Kızılay olarak, yardımseverlerimizin ve gönüllülerimizin desteğiyle, ihtiyaç sahiplerine umut olma ve yardım elini uzatma amacıyla büyük bir azim ve inançla çalışıyoruz. Vatan toprağımız için canını vermekten çekinmeyen tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAYCILAR, ATA’NIN, HUZURUNA, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız