HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Kasım 2023 Pazartesi Saat: 12:15

SÜPER KUPA MÜSABAKASI’NDA DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyon’u süper kupa müsabakasında değişiklik yaptı. Futbolseverleri  yakından ilgilendiren ,müsabaka sistemi, kırmızı kart uygulaması,sar7ı kart uygulaması, seyircisiz oynama  cezası uygulaması ve video yardımcı h
SÜPER KUPA MÜSABAKASI’NDA DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyon’u süper kupa müsabakasında değişiklik yaptı. Futbolseverleri  yakından ilgilendiren ,müsabaka sistemi, kırmızı kart uygulaması,sar7ı kart uygulaması, seyircisiz oynama  cezası uygulaması ve video yardımcı hakem değişiklik uygulaması şöyle uygulanacak:

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Müsabaka TFF tarafından belirlenen tarafsız bir sahada tek maç olarak oynanır.

(2) Müsabakanın normal süresinin beraberlikle sonuçlanması halinde, müsabaka 15’er dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devreleri sonunda da beraberliğin devam etmesi halinde kazanan takım penaltı atışları sonucunda belirlenir.

OYUN KURALLARI

Müsabakada IFAB tarafından belirlenen Uluslararası Futbol Oyun Kuralları uygulanır.

FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) Müsabakaya katılacak kulüplerin futbolcularının lisans işlemlerinin tamamlanmış olması zorunludur.

(2) Süper Kupa’da yer alan kulüpler, bu kupa müsabakasında, ancak bulundukları ligin statüsünde belirtilen oyuncu uygunluğuna sahip futbolcuları oynatabilirler.

(3) Süper Kupa müsabakasının sezon bittikten sonra oynatılması halinde, futbolcular o sezona  ait lisanslar ile müsabakaya katılabilirler.

KIRMIZI KART UYGULAMALARI

(1) Müsabakada hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilen futbolcular, Futbol Disiplin Talimatı’na göre idari tedbirlidirler ve cezaları sona erinceye kadar hiçbir resmi müsabakada oynayamazlar.

(2) Bu müsabakadaki eylemleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılan futbolcular ve diğer kişiler, cezaları infaz edilinceye kadar hiçbir resmi müsabakaya katılamazlar.

(3) Profesyonel Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa müsabakaları dışında bulunan diğer kategorilere ait müsabakalar nedeniyle ayrıca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilmiş cezası bulunan futbolcular cezalarını tamamlayıncaya kadar hiçbir resmi müsabakaya katılamazlar.

SARI KART UYGULAMALARI

(1) Süper Kupa’da görülen sarı kartlar Türkiye Profesyonel Ligleri’nde ya da Türkiye Kupası’nda geçerli değildir.

(2) Aynı şekilde Türkiye Profesyonel Ligleri’nde ya da Türkiye Kupası’nda görülen sarı kartlar ve sarı kart cezaları Süper Kupa müsabakasında geçerli değildir.

ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT UYGULAMASI

(1) Müsabakada topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır.

(2) Herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını aşağılamak, tahrik veya taciz etmek amacıyla; etnik veya bölgesel ayrımcılık içeren ya da herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak tezahürat yapılması ya da bu içerikte pankart açılması veya benzeri eylemlerde bulunulması devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır.

(3) Kulüplere, 1. fıkrada belirtilen yasağın ihlali halinde 100.000.-TL ve 2. fıkrada belirtilen yasağın ihlali halinde 150.000.-TL para cezası verilir.

(4) Anılan fiil ırkçılık içerirse sorumlu kulübe yukarıdaki para cezası yanında ev sahibi olarak oynayacağı ilk resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası verilir.

SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI UYGULAMASI

Süper Kupa müsabakasından dolayı seyircisiz oynama cezasının verilmesi halinde, bu ceza kulübün ev sahibi olarak oynayacağı ilk resmi müsabakasında infaz edilir.

VİDEO YARDIMCI HAKEM

Süper Kupa müsabakasında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrim içi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

Öte yandan TFF'den yapılan açıklamada, "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır." denildi.

 

Anahtar Kelimeler : SÜPER, KUPA, MÜSABAKASI’NDA, DEĞİŞİKLİK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız