HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 15:54

EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET

2012 yılında Ordu Valiliği öncülüğünde proje çalışmalarına başlanan çeşitli kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarımızın desteği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen “Tarihten
EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET

2012 yılında Ordu Valiliği öncülüğünde proje çalışmalarına başlanan çeşitli kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarımızın desteği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen “Tarihten Günümüze Ordulu Şehitler Anıtı”nın yapım sürecinde katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere “Teşekkür Belgesi”  verildi.

Yeni Hükümet Konağı Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Vali Yardımcısı Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Emekli Gazi Albay Yusuf Ziya Çol, meslek ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Program, Emekli Gazi Albay Yusuf Ziya Çol’un “Tarihten Günümüze Ordulu Şehitler Anıtı” nın yapım süreci ile ilgili sunumuyla başladı.

Albay Çol, “Şehitlerimiz; bu toprakların vatan yapılması konusunda sınırları büyük fedakârlıklarla çizilmiş, bizlere adeta altın tepside emanet edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli ve manevi değerlerini korumak, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, bizlerin hür ve müstakil bir vatanda yaşaması ile halkımızın huzuru ve refahı uğrunda beden ve yaşamlarından fedakârlık yapan saygıdeğer insanlardır” diyerek, Osmanlı Yunan Harbinde 4, Balkan Savaşlarında 6, Birinci Dünya Savaşında 594, Kurtuluş Savaşında  361, Trablusgarb Savaşında 1, Muharebe dışı 11, Kore Savaşı 15, Kıbrıs Barış Harekatı 6, Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı 373, Emniyet Genel Müdürlüğü 58 olmak üzere 431 şehit, sivil şehitler 26, Gümrük Memuru 1, Hizmetli 1, Orman Muhafaza ve Özel Güvenlik 1 olmak üzere 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşından günümüze kadar resmi olarak tespit edilen 1.438 Ordu’lu şehidimiz mevcuttur“ dedi.

Emekli Gazi Albay Yusuf Ziya Çol, “Ordulu Şehitler Anıtı’nın Atatürk Parkı bölgesine yapılması; Ordu’nun en merkezi yerinde bulunan Atatürk parkına ziyaret için gelen tüm vatandaşlarımız bu anıtı görebilecek ve tarihi anlamda faydalanabilecek, ayrıca resmi törenlerin de bu parkta icra ediliyor olması Anıt’ın görselliğini artıracak ve anıt Türkiye’ye örnek olacaktır. Ordulu Şehitler Anıtı projesinin tamamlanmasıyla birlikte; öncelikle aziz şehitlerimizin isimleri tarihin tozlu sayfasından çıkartılacak ve bu anıt, gelecek nesillerimizin tarihini öğrenmesi noktasında oldukça önemli bir yere sahip olacağının da altını  çizmek isterim” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Daha sonra, “Tarihten Günümüze Ordulu Şehitler Anıtı”nın fikir, proje ve yapım aşamasına kadar geçen süreçte katkısı olanlara ve emeği geçenlere “Teşekkür Belgesi”, Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Anahtar Kelimeler : EMEĞİ, GEÇENLERE, PLAKET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız