HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Kasım 2023 Perşembe Saat: 14:33

CHP’Lİ TORUN ORDU’NUN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ordu’nun üretim, istihdam ve ulaşım sorunlarını dile getirdi.   AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen kanunla “ Çiftçi Kayıt Sistemine k
CHP’Lİ TORUN ORDU’NUN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ordu’nun üretim, istihdam ve ulaşım sorunlarını dile getirdi.

 

AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen kanunla “ Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı emekli üreticilerimize 5 bin TL ikramiyeyi vermemek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar!” diyerek hükümeti eleştiren Torun, Alan Bazlı Destek yerine Ürün Bazlı Destek verileceğine ilişkin iddiaların bölgede üretimi durma noktasına getirecek kadar vahim olduğuna dikkat çekti. 

 

Fındık Üreticisi ile Derdiniz Nedir? 

 

2014’ten bugüne dekar başına verilen destek hala 170 TL. Ama bu geçen 9 yılda mazota yapılan zam, yaklaşık %1000, gübreye %1500 farkında mısınız? 

Tekrar uyarıyorum; Bu şekilde devam ederseniz önce ürünün kalitesi çok geçmeden de fındık üretimi biter! 

 

Bal Üreticisinden Ne İstiyorsunuz?

 

2022 yılında 20 bin tona yakın bal üretimi yapan Ordulu arıcılarımız memlekete kötülük mü yapıyorlar? 

Yılda 5-6 konaklama bölgesi değiştirerek, ortalama 20 bin km yol yapan arıcıların akaryakıt zamları karşısında neler yaşadığını biliyor musunuz?  

1 kilo bal üretmenin maliyetinin 128 TL’ye yükseldiği bir ortamda kovan başına verilen 40-60 TL düzeyinde kalan desteklemelerin en az 100 TL’ye çıkartılması şarttır. 

 

Vatandaşın Sırtından İnin! 

 

Emekliden, çiftçiden, çalışandan, üretenden, katma değer yaratandan tasarruf etmeye uğraşmayın artık. 

Yandaşlarınızdan, kayırdıklarınızdan, lüksünüzden ve şatafatınızdan tasarruf edin, bu ülkenin alın teriyle ekmeğini kazanan onurlu insanlarını daha fazla bunaltmayın.

 

Organize Sanayi Bölgelerinin Yapım İşlerini Tamamlayın

 

Ordu Merkez Organize Sanayi Bölgesinin geliştirilmesi, Ordu 2. Organize Sanayi, Fatsa Organize Sanayi ve Ünye Organize Sanayi Bölgeleri için planınız nedir? 

Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımı için ödenmesi Mahkeme kararıyla kesinleşmiş olan 14 milyon 769 bin 546 lira tutarındaki kamulaştırma bedeli 1 aydır Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ödenmemiş.     

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ödemesi gereken 26 milyon 664 bin 41 lira tutarındaki kamulaştırma ödenekleri yaklaşık 7 aydır ödenmemiş.

Ünye Organize Sanayi Bölgesi sahasında şebeke yapım işi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ihaleye çıkılmış ancak yapımı halen tamamlanmamış.

 

35 Bin Ordulunun Kaderiyle Oynuyorsunuz!

 

Söz konusu sanayi bölgelerinin yapım süreçlerinin tamamlanması, bu ödemelerin gerçekleştirilmesine ve yapım işlerinin bitirilmesine bağlı. Bu eksikler tamamlandığında Ordumuzda 35.000 kişiye istihdam sağlanacak.

Fındık üretmesin, bal üretmesin, fabrikalarda çalışmasın! 

İstediğiniz bu mu Ordululardan? 

 

Çevre Yolları Konusunda Kim Yalan Söylüyor? 

 

Cumhurbaşkanı, 4 Mayısta seçimlerin hemen öncesinde, Ordu’da, yaptığı mitingde Fatsa Çevre Yolunun yatırım programına alındığını söyledi.

Fatsa Belediye Başkanı da Erdoğan’ın bu açıklamasının bir müjde olduğunu, süreci takip edip hızlandırılmasını sağlayacağını iddia etti.

Ordu Koordinasyon Kurulu toplantısında yaşanan bir diyalogdan öğrendik ki, Fatsa Çevre Yolu yine yatırım programına alınmamış.

Ünye-Akkuş- Niksar, Dere Yolu, Gürgentepe – Gölköy – Mesudiye, Korgan – Niksar yollarının yapımı da çok yavaş ilerliyor, vatandaşımız inanılmaz bir mağduriyet içerisinde.

Ordumuzun sorunlarını çözecek hamleler sürekli erteleniyor. Fındığıyla, balıyla, balıkçılığıyla, doğal güzelliklerinin turizme verdiği katkıyla Türkiye’nin üreten ve katma değer kazandıran şehri Ordu’nun, hakkını alması için hemşerilerimiz ile omuz omuza yürüttüğümüz mücadeleyi büyüteceğiz, Ordumuza kazandıracağız. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız