HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Kasım 2023 Perşembe Saat: 17:01

BAŞKAN GÜLER’DEN MÜJDELER

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çok yoğun bir çalışma döneminden geçtiklerini belirterek, hizmetleri bir bir halkın hizmetine açtıklarını söyledi. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplant
BAŞKAN GÜLER’DEN MÜJDELER

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çok yoğun bir çalışma döneminden geçtiklerini belirterek, hizmetleri bir bir halkın hizmetine açtıklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, birçok alanda Ordu için yapılan ve yapılması planlanan yatırımlara ışık tutarak meclise yeni yatırım müjdeleri de getirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Gündem maddelerine geçmeden önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de meclis üyeleri ve kamuoyuna yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

“ÇOK YOĞUN BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı yatırımların yapılan açılışlarla bir bir hizmete sunulduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çok yoğun bir çalışma döneminden geçildiğine dikkat çekti.

Başkan Güler açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Çok yoğun bir çalışma döneminden geçiyoruz. Dün de hayatımın en anlamlı açılışlarından birisini gerçekleştirdik. Bakanlığım dönemim de dahil yüzlerce çalışmaya imza atmış birisi olarak 1438 şehidimizin adının yer aldığı Şehitlik Anıtı açılışı en önemlisiydi. Görmeyen vatandaşlarımıza gidip görmelerini tavsiye ediyorum. Rüsumat’tan sonra Ordu’nun tarihi için önemli olan bir yatırımı daha ilimize kazandırmış olduk. Öte yandan Sayın Meclis Başkanımızın da katılımlarıyla 3 ilçede 10 yatırımın açılışını gerçekleştirdik. Açılışı yapılan yerlerle başta Melet olmak üzere çöplük olan bu alan etap etap hizmete sunularak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor”

“FINDIĞA SAHİP ÇIKMAK BÖYLE OLUR”

Ordu’da havza yaklaşımı modeliyle çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Güler, Ordu’nun temel geçim kaynağı olan fındık konusunda Rekabet Kuruluna başvuru yaptıklarını ve bunun sonucunda ilgili yabancı firmanın fındık fiyatını ilk kez revize ettiğini duyurdu.

Belediyelerin toplumun ekonomik ve sosyal hayatına etki eden konularda da söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Başkan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız göreve başlarken Ordu’da havza yaklaşımıyla çalışmamız gerektiğini söylediler. Havza yaklaşım modeliyle ilk kez çalışmaya başladık. Yeni bir yaklaşımla tarıma, teknolojiye, yazılıma ağırlık verdik. 200 yıllık tarihi olan fındıkla ilgili yeni bir çalışma yaptık. Fındık fiyatı netleşince iş bitiyor diye bakılıyordu sonrasında 1 sene daha bekliyoruz. Biz bu işi kökünden aldık. Bizim şu anda 565 dönüm fındık bahçemiz var. Dünyadaki en büyük fındık üreticilerinden birisi belki de biz olduk. Fındıkta verimi artırıyoruz ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüyoruz. Buna rağmen fındık üretiminde birinci olmamıza rağmen fındık fiyatı konusunda söz sahibi olamıyorduk. Bu konuda da rekabet kuruluna başvuruda bulunduk. İlk defa rekabet kurulu haklı gördü ve daha evvel kimseye randevu vermeyen ilgili yabancı firma Ordu’ya geldi. Biz 5 saat görüştük ve ilk kez fındık fiyatını revize ederek 80 TL’den 95 liraya çıkardılar. Ordu fındığına sahip çıkmak böyle olur. Belediyeler toplumun ekonomisi ve sosyal hayatıyla ilgilenen kurumları olduğu ve fındıkta bizim temel geçim kaynağımız olduğu için bunu yapmamız gerekiyordu. Siyaset demek dedikodu yapmak değildir. İnşallah bu işi bir kurala bağlamayı hedefliyoruz”

3 İLÇEDE BİNA GİYDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Güler, 3 ilçeye bina giydirme çalışmaları müjdesi vererek, “Yeni tesisleri hizmet açıyoruz. Yoroz’u açtık. Burası sadece çevrede değil Karadeniz’in denize en yakın zirvesi. Dağcılık da yapılabilecek çok güzel bir platform oldu. Perşembe, Kumru ve Gürgentepe’de bina giydirme çalışmaları yapacağız. İlçelerimizde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. İşin sahibi olarak her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

GÜRGENTEPE’DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Mecliste alınan kararla Ordu’da doğalgaz yatırım alanları da genişletildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından verilen dağıtım lisansı kapsamında AKSA Ordu Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin dağıtım bölgesine Gürgentepe ilçesi de dahil edildi.

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER’DEN, MÜJDELER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız