HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Kasım 2023 Cuma Saat: 13:59

ATAMIZI MİNNETLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü, yurt genelinde olduğu gibi Ordu’da da törenle anıldı. Ordu Valiliğince düzenlenen anma programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye ma
ATAMIZI MİNNETLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü, yurt genelinde olduğu gibi Ordu’da da törenle anıldı.

Ordu Valiliğince düzenlenen anma programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. 

Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasıyla başlayan törende, saat 09.05’i geçerken çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol mensupları, daire müdürleri, askerî erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde, Ordu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi. 

OKSM’de yapılan anma programına, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Vali Yardımcıları Hacı Mehmet Kara, Turgay Ergin, Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

”ATATÜRK BİR FİKİRDİR, O, AKIL DEMEK, BİLİM DEMEKTİR”

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programında bir konuşma yapan Ordu Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Tetik, ”Büyük adamları büyük milletler yetiştirir. Yüce Türk milletinin asırlardır bağrından süze süze yetiştirerek tarihe ve dünyaya armağan ettiği Atatürksüz geçen her 10 Kasım’da onu biraz daha yakından tanıyor, milleti için yaptığı fedakarlıkları daha iyi anlıyor, yedi düvele karşı imkansızlıklar içinde tam olarak anlayamadığımızı fark edip hayıflanıyor, fikirlerine ve ilkelerine sahip çıkamadığımız gerçeğiyle yüzleşip üzülüyoruz.

 Kısacası, onu özlüyoruz. Bu bakımdan 10 Kasımlar sadece Atatürk’ü anma değil, anlama günüdür, ağlama günü değil. Onun yaptıklarıyla yaptıklarımızı karşılaştırma, bir nevi ödev teslim günüdür. Sen rahat uyu. Kurduğun Cumhuriyet 100 yaşında ve gelecek yüzyıla daha güçlü giriyor.

Cumhuriyeti emanet ettiğin gençlik emanetine sahip çıkıyor ve onu yüceltmek için çalışıyor, milli birlik ve beraberliğimiz daha da güçlendi ülke sınırını aştı dünya milletlerini kucaklıyor, dünya barışına katkımız her geçen gün artıyor deme günüdür, 10 Kasımlar. Atatürk bir fikirdir, O, akıl demek, bilim demektir. Gücünü tarihinden alan tam bağımsızlığından asla taviz vermeyen, yaptıkları arkasında, yapacakları önünde ama daima milletin içinde bir liderdir.” şeklinde konuştu.

“ŞÜKRANLA YÂD EDİYORUM”

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Atatürk’ün ilkelerini ve örnek çalışmalarını hayırla yad ettiklerini söyledi.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85. yılını andık. Her geçen gün yaptığımız çalışmalarla ülkemizi, milletimizi, çağdaş medeniyet yarışında en öne çıkarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla hem ilkelerini hem çalışmalarını örnek faaliyetlerini hayırla yâd ediyoruz. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükranla yâd ediyorum.”

 

Programda, daha sonra ödül törenine geçildi. 10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Haftası dolayasıyla İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir, lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş tarafından ödülleri verildi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program, Ordu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp, sunduğu “Seni Hatırlıyoruz Oratoryosu” adlı gösterinin ardından sona erdi. 

Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki programın ardından Aziziye Yalı Camii'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirildi. Mevlid-i Şerif programında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş gazilerimiz, yad edildi.

 

Anahtar Kelimeler : ATAMIZI, MİNNETLE, ANDIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız