HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Kasım 2023 Salı Saat: 14:53

BAYRAMI GÖSTERMEDİLER!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Hükümetin 5 bin Liralık emekli ikramiyelerinde çiftçiye arifeyi gösterip, bayramı göstermediklerini söyledi.
BAYRAMI GÖSTERMEDİLER!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Hükümetin 5 bin Liralık emekli ikramiyelerinde çiftçiye arifeyi gösterip, bayramı göstermediklerini söyledi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça emeklilere ödenecek 5 bin liralık ikramiyeden ÇKS’li emeklilerin faydalanamaması ile ilgili açıklamada bulundu. 

Başkan Akça, mağduriyetin giderilmesi için yapılan teşebbüslerin olumsuz sonuçlandığını ifade etti.

ÇİFTÇİLERİMİZ MAĞDUR OLDU

Başkan Akça; “Çıkarılan kanun ile emekli olduktan sonra başka bir işte sigortalı olarak çalışan ve kendi nam hesabına çalışan emeklilerin, verilecek olan 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamayacağı kararı çıkarılmıştır.

Çıkarılan bu yasadaki kendi nam ve hesabına çalışan kesim arasına emekli olan çiftçilerimiz, balıkçılarımız, besicilerimiz ve arıcılarımızda katılmıştır. Bizim Ülkemizde çiftçilikle uğraşan kesimin yaş ortalaması 60 yaşın üzerinde olup, tamamına yakını bir vesileyle emekli olmuş vatandaşlarımızdır. Dolayısıyla çiftçilik yapan emeklilerimizin %90’nı verilmesi planlanan 5 bin TL ikramiyeden yararlanamamaktadır. dolayısı ile çiftçilerimiz mağdur olmuştur” dedi.

BAŞVURUMUZ OLUMLU SONUÇLANMADI

Başkan Akça mağduriyetin giderilmesi ile ilgili atılan adımlarla ilgili; “Çiftçilerimiz adına yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için  Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ve Ziraat Odası Başkanlarımızla beraber bu konuyu başta, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Ordu’lu hemşehrimiz, Gazi Meclisimizin Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ve bölge milletvekillerimize ulaştırılmış, fakat yapılan ikramiye ödemelerinden de anlaşılacağı üzere olumlu sonuç alınamamıştır” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : BAYRAMI, GÖSTERMEDİLER!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız