HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Kasım 2023 Salı Saat: 16:17

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KOAH ETKİNLİĞİ

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü’nde 15 Kasım Dünya KOAH Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KOAH ETKİNLİĞİ

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü’nde 15 Kasım Dünya KOAH Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte KOAH konusunda toplumsal bilinci arttırılması, erken tanının ve risk faktörleriyle mücadelenin önemi vurgulandı.

Bu kapsamda Ordu İl Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına bilgi verilerek bilinç düzeyini arttırmak amacıyla 139 kişiye diyabet taraması ve karbon monoksit ölçümü yapılıp hastalıkların önlenmesi için gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün, çağımızın hastalıkları arasında en ön sıralarda yer alan Diyabet (Şeker Hastalığı), ölümcül birçok hastalığın oluşumunda önemli rol oynayan ve dünyanın her yerinde çok yaygın olarak görülen bir hastalık türü olduğunu belirterek, “Her yıl 14 Kasım'da "Dünya Diyabet Günü" değişik tema ve çeşitli etkinliklerle tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaktadır. Her yıl belirlenen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün 2019-2023 yılları teması Diyabet Bakımına Erişim’dir. Bu yılki kampanyanın amacı “Riskinizi Bilin, Sorumluluğunuzu Bilin” sloganıyla tip 2 diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonları geciktirmek veya önlemektir” dedi.

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), yaygınlığı giderek artmakta olan akciğer dokusunun uzun süreli hasarının yol açtığı kronik hava yolu hastalığı olduğunu kaydeden Tüzün, “Erken tanı ile hastalığın önlenmesi mümkün olup morbidite azaltılabilir. Konunun önemine binaen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 15 Kasım günü ve haftasında “Dünya KOAH Günü” etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yılın teması “Nefes Almak Hayattır, Erkenden Harekete Geçin” şeklinde belirlenmiş olup KOAH konusunda toplumsal bilinci arttırılması, erken tanının ve risk faktörleriyle mücadelenin öneminin vurgulanması amaçlanmıştır” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız