HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 14:40

TORUN: ORDU’NUN KALKINMASINA DARBE VURULUYOR

Ordu’da OSB’lerin kredi talepleri ve yapım süreçleri yine belirsiz olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, “OSB’lerin talepleri “bütçe imkânlarına takıldı! Ordu’nun kalkınmasına darbe vuruluy
TORUN: ORDU’NUN KALKINMASINA DARBE VURULUYOR

Ordu’da OSB’lerin kredi talepleri ve yapım süreçleri yine belirsiz olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, “OSB’lerin talepleri  “bütçe imkânlarına takıldı! Ordu’nun kalkınmasına darbe vuruluyor” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na Ordu Merkez Organize Sanayi Bölgesinin geliştirilmesi, Ordu 2. Organize Sanayi ve Fatsa Organize Sanayi’nin kredi taleplerinin karşılanması ve Ünye Organize Sanayi bölgesinin yapımının tamamlanma sürecine ilişkin sorular yönelten CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Komisyon toplantısından 1 hafta sonra yazılı cevap gönderen Bakan Kacır sorulara net cevaplar vermekten kaçınırken, “bütçe imkanları” bahanesinin arkasına sığındığını belirtti.

Ordu 2. OSB’nin ve Ordu Fatsa OSB’nin talep ettiği kamulaştırma ödeneklerinin bütçe imkanları çerçevesinde tahsis edileceğini açıklayan Bakan tahsis işlemlerinin tamamlanacağı tarihi açıklamadı diyen Milletvekili Torun,  Ünye OSB’nin altyapı yapım işinin yüzde 55 seviyesinde olduğunu ifade eden Bakan, yine bütçe imkanları çerçevesinde projeye ödenek tahsisi yapılabileceğini açıkladı. Tamamlandığında 35 bin Orduluya istihdam sağlayacağı öngörülen projelerin yavaş ilerlemesi ve çeşitli bahaneler ile yapım işlerinin sürekli ertelenmesi Ordu’nun kalkınmasına darbe vurmaktadır” diye konuştu.

Ordu ilinin ülke ekonomisine en çok katkı veren illerin başında gelmesine karşın Saray İktidarı Ordumuzun beklenti ve ihtiyaçlarına karşılık veremediğini vurgulayan Torun,

“Sayın Bakan lütfedip Ordu Merkez Organize Sanayi Bölgesinin geliştirilmesine ilişkin soruyu yanıtlamaya lüzum dahi görmemiştir.

Ordu’nun her sorununda olduğu üzere şehrimizin istihdam ve kalkınma sorunları çözülene dek Organize Sanayi Bölgelerini gündemde tutmaya devam edeceğiz” Şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, ORDU’NUN, KALKINMASINA, DARBE, VURULUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız