HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Kasım 2023 Perşembe Saat: 12:28

“DİYABET GÖZÜNÜZDEN ETMESİN”

Metabolik bir hastalık olan diyabetin, kan şekeri düzeyinin kontrol edilemediği bir durum olduğunu söyleyen Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, “Diyabet hastalığı olan bireylerde göz sa
“DİYABET GÖZÜNÜZDEN ETMESİN”

Metabolik bir hastalık olan diyabetin, kan şekeri düzeyinin kontrol edilemediği bir durum olduğunu söyleyen Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, “Diyabet hastalığı olan bireylerde göz sağlığı da risk altındadır. Diyabetik retinopati, diyabetin en yaygın göz komplikasyonları arasında yer almaktadır” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, diyabetin göze olan etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyabetin sebep olduğu göz hastalıkları

Diyabetin en yaygın göz komplikasyonları arasında diyabetik retinopatinin yer aldığını söyleyen Op. Dr. Zaim, “Diyabetik retinopati, diyabetin en yaygın göz komplikasyonları arasında yer almaktadır. Yüksek kan şekeri seviyesi, gözdeki kan damarlarına zarar verebilir ve görme problemlerine yol açabilir. Diyabetik retinopatide, kan damarları şişebilir, sızabilir veya tıkanabilir. Tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilir. Diyabet, katarakt riskini de artırabilmektedir. Katarakt, göz merceğinin bulanıklaşmasıdır ve bu bulanıklık görme kaybına neden olabilir. Diyabete sahip kişilerde katarakt gelişme olasılığı daha yüksektir. Tüm bunların yanı sıra, diyabete sahip kişilerde glokom riski daha yüksektir. Glokom, göz içi basınçtaki artış sonucunda optik sinirin hasar görmesiyle karakterize edilen bir hastalıktır. Diyabeti olan kişilerde glokom gelişme riski artmaktadır” şeklinde konuştu.

 “Göz muayanesi ihmal edilmemeli”

Diyabeti olan kişilerin alınacak önlemlerde göz sağlıklarını koruyabileceklerini belirten Op. Dr. Zaim, “Diyabetin iyi kontrol altında tutulması önemlidir. Kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulması göz sağlığını korumaya yardımcı olacaktır. Diyabeti olan bireylerin düzenli göz muayenelerini yaptırmaları önemlidir. Erken teşhis tedavi şansını artırabilir. Kan basıncının kontrol altına alınması, göz komplikasyonlarını önlemeye yardımcı olabilir” açıklamasında bulundu.

“Sigara ve alkol göz sağlığını olumsuz etkiliyor”

Dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeninin diyabetin kontrolü ve dolayısıyla göz sağlığının korunması için önemli olduğunu sözlerine ekleyen Op. Dr. Zaim, “Sigara içmek ve alkol tüketmek göz sağlığına olumsuz etki yapabilir. Diyabetli bireylerin sigara ve alkol tüketimini azaltmaları önem taşımaktadır. Sonuç olarak, diyabet göze olumsuz etkiler yapabilmektedir. Bu nedenle diyabeti olan kişiler ilgili önlemleri almaları ve düzenli olarak göz muayenelerine gitmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : “DİYABET, GÖZÜNÜZDEN, ETMESİN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız