HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Kasım 2023 Perşembe Saat: 12:54

OKULLARDA KIZILAY KULÜPLERİ YAYGINLAŞACAK

Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan ‘’Okullarda Kızılay Kulüpleri’’ yapılanması kapsamında Ankara’da düzenlenen çalıştaya 81 ilden gelen MEB görevlileri ile Kızılaycılar katı
OKULLARDA KIZILAY KULÜPLERİ YAYGINLAŞACAK

Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan ‘’Okullarda Kızılay Kulüpleri’’ yapılanması kapsamında Ankara’da düzenlenen çalıştaya 81 ilden gelen MEB görevlileri ile Kızılaycılar katıldı. Çalıştay ile Kızılay Kulüplerinin hatırlanan adıyla ise Kızılay Kollarının yeniden yaygınlaştırılmasına yönelik strateji belirlenecek. Kızılay Kulüplerinin 3 yılın sonunda ise tüm okullarda aktif olması hedefleniyor.

 
Hafızalarımızda önemli bir yere sahip olan Kızılay Kolu’nun, dayanışma ruhunun varlığını sürdürmek amacıyla Kızılay Kulüpleri adıyla yeniden çocuklarımızın bilincinde yer edinmesini sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılacak. “Kolumuzda Kalbimizde Kızılay” sloganıyla gerçekleştirilecek iş birliği sayesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki her öğrencinin gönüllülüğe teşvik edilmesi, Kızılaycılık kültürü ile tanışması sağlanacak. Kızılay Kulüpleri yapılanması için strateji belirlemek amacıyla da Ankara’da bir çalıştay düzenlendi. Çalıştay’a Türk Kızılay Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Gazi Alataş ile MEB İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Özkan Avcı da katıldı.
 
“Yardımlaşma kültürünü öğreteceğiz”
 
Kamunun gönüllülük hareketini en iyi yapacağı yer Kızılay olduğunu aktaran Türk Kızılay Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Alataş, “Kızılay Kulüpleri ile çocuklarımızı bir gönüllü yapının içerisine dahil edeceğiz. Afet bilinci, ilk yardım gibi eğitimler vereceğiz, yardımlaşma kültürünü öğreteceğiz. Çocukların kulüp içerisindeki bu öğrenimleri ise içselleştirdikleri için hayatı boyunca hatırlayacağı bir olgu olacak.” ifadesinde bulundu.
 
“Gönüllülük elçilerini oluşturacağız”
 
MEB İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Avcı, “Güçlü ülkeler, güçlü ilişkilerini hem devlet kurumları hem de sivil toplum kuruluşlarıyla kamu yararına hizmet sunan birimleriyle birlikte eş zamanlı sunarlar. Bu ülke geçmişte destek sunan, çok önemli katkılar sunan gruplar, insanlar, oluşumlar, yaklaşımlar ve kurumlarla desteklendiği için buralara geldi. Cumhuriyetimizin kodlarına da baktığımızda Kızılay’ın yardımlaşma faaliyetinin etkinliğini görürsünüz. Okullardaki çocuklarımızı da bu çağda geleceğe hazırlarken Kızılayımızın bu tecrübelerinden yararlanacağız, sürdürülebilir bir yardım elçileri, gönüllülük elçilerini oluşturacağız.” dedi.
 
Konuşmaların ardından çalıştayın grup çalışmaları bölümüne geçildi. 

Anahtar Kelimeler : OKULLARDA, KIZILAY, KULÜPLERİ, YAYGINLAŞACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız