HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2023 Cuma Saat: 12:43

“VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun Yurtdışından getirilen telefonlardan alınan harçlarda yaşanan büyük mağduriyeti Meclise taşıdı.
“VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun Yurtdışından getirilen telefonlardan alınan harçlarda yaşanan büyük mağduriyeti Meclise taşıdı.

7 Temmuz’da yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yurtdışından getirilen telefonlardan alınan 6 bin lira tutarındaki harç 20 bin liraya çıkartılmıştı. E devlet sisteminde yaşanan yoğunluk ve aksaklık sebebiyle 7 Temmuz öncesi alınmış telefonlar için ödenen harçlar sisteme kaydedilmedi. Harçlara zam geldikten sonra sisteme işlenemeyen telefonlar için 14 bin lira daha harç ödemesi talep edildi diyen Torun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Harçlara yapılan fahiş zamların adil vergilendirme ilkelerine uygunluğu halen tartışılmaktadır ancak kararın uygulama sürecinde çok sayıda mağduriyet ortaya çıkmıştır, 7 Temmuz ve öncesinde yurtdışından telefon getiren yurttaşlarımız o dönemdeki harç bedeli olan 6 bin lira tutarındaki ödemeleri yapmış olmalarına karşın E-Devlet sisteminde yaşanan yoğunluk ve aksaklıklar sebebiyle ödemelerini sisteme işleyememişlerdir. Harcı yatırdığı halde borçlu görünen yurttaşlarımızdan harçlara yapılan zam sebebiyle 14 bin lira daha yatırmaları talep edilmektedir.

İçerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında cep telefonu temel ihtiyaçlardan birisi haline dönüşmüştür. Türkiye’de uygulanan ağır vergilerin cep telefonu fiyatlarını arşa çıkartmasından ötürü yurtdışından telefon almayı tercih eden yurttaşlarımıza harç zamlarıyla adeta ceza kesilmiştir. Bu ceza yetmezmiş gibi bin bir zorlukla harçlar zamlanmadan önce yurtdışından telefon getiren, harcını ödeyen ancak sistemsel sorunlardan dolayı telefonunu işletemeyen yurttaşlarımız mağdur edilmişlerdir. Devlet yurttaşını vergilendirmeyi bildiği gibi mağduriyetleri gidermeyi de bilmek zorundadır. Zamanında harcını yatırmış olan yurttaşlarımızdan 14 bin lira ek harç talep edilmesinden vazgeçilmeli, bu parayı haksız yere ödeyen yurttaşlarımıza bir an önce geri ödeme yapılmalıdır.”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Torun:

Bazı durumlarda sistem yatırılan parayı hiç görmeyerek 20 bin liranın tamamını talep ediyor. Mağdur yurttaşlarımıza parayı yatırdıktan sonra ilgili adli makamlara başvurmaları sonrasında fazladan yatırdıkları parayı geri alabilecekleri söyleniyor. Bu tam anlamıyla bir ciddiyetsizlik ve yurttaşı kale almazlık hali. E-devlette yaşanan sorun yüzünden yurttaş neden mahkeme kapılarında sürünsün?

CHP Milletvekili Seyit Torun Bakan Uraloğlu’na yönelttiği sorular:

1. 7 Temmuz’dan önce harç yatırdığı halde sistemsel sorunlar sebebiyle telefon kaydını yaptıramayan yurttaşlarımızın sayısı kaçtır?

2. 7 Temmuz’dan önce harç yatırdığı halde sistemsel sorunlar sebebiyle telefon kaydını yaptıramayan ve sonrasında kendilerinden talep edilen 14 bin lirayı ödemiş olan yurttaşlarımızın sayısı kaçtır?

3. Söz konusu mağduriyetleri sebebiyle Mahkemelere başvuran yurttaşlarımızın sayısını açıklar mısınız?

4. Söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

 

Anahtar Kelimeler : “VATANDAŞ, MAĞDUR, EDİLİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız