HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2023 Cuma Saat: 13:21

YENİKAPI’DA ORDU RÜZGARI

         Ordu Valiliğinin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF)’nun iş birliğiyle bu yıl 12ncisi düzenlenen Ordu Günleri başladı. İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Ordu Günleri etkinliğinin
YENİKAPI’DA ORDU RÜZGARI

         Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF)’nun iş birliğiyle bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ordu Günleri" başladı.

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Ordu Günleri" etkinliğinin açılış programına, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediyesi Dr.Mehmet Hilmi Güler, İBB Başkan Vekili Ülkü Sakalar, OBB Genel Sekreteri Abdülkadir Hatipoğlu, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, İyi Parti Ordu İl Başkanı Melikşah Murat Genç, ilçe belediye başkanları, ORDEF Başkanı Necati Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen ve “Yüzyılın Ordu’su” sloganıyla yüzbinlerce Orduluyu bir araya getirecek olan “Ordu Tanıtım Günleri” düzenlenen açılış töreni ile İstanbul’da start aldı. İstanbul Yenikapı Sahili Etkinlik Alanında yapılan organizasyona ilk günden memleket özlemi çeken Ordulular ve İstanbullular akın etti.

Programın açılış konuşmasını, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özdemir yaptı. Özdemir, ”2006 yılında kurulan Ordu Dernekler Federasyonu kurulduğu günden bu yana Orduluların birlik, beraberliği için mücadele etmekte olup, bu mücadelesini her zaman tarafsız ve onurlu bir şekilde sürdürmeye gayret göstermiştir. 12 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz Ordu Günleri etkinliğimiz, Ordu Dernekler Federasyonunun çok önemli bir organizasyonudur. Bu organizasyonda emeği geçen Ordu Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve herkese ayrı ayrı yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ordulu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ülkü Sakalar ise yaptığı konuşmada, ”İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişten beri süre gelen memleket günlerini hiç ara vermeden geliştirerek, büyüterek sürdürmeye devam ediyoruz. Ben de bir Ordulu olarak sizlerle bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN GÜLER: “ORDU’NUN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATIYORUZ”

         Açılış programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun doğal güzelliklerini katılımcılara anlatarak herkesi Ordu’ya davet etti.

Ordu’nun güzelliğine güzellik katmak amacıyla yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Başkan Güler, şöyle konuştu: “Birbirimizi çok özledik. Bu coşku bunu gösteriyor. Burada İstanbul’da hasret gideriyoruz. Mesafelerin çok kısaldığı, ulaşımın kolaylaştığı bu dönemde hasretliğimiz en aza indi. Bizler şimdi sizleri her alanda daha da güzelleştirdiğimiz Ordu’ya davet ediyoruz. Şelaleler, yaylalar, eşsiz manzaraları ile kendine hayran bırakan şehrimize daha da güzel çalışmalar kazandırmamız mümkün. Ordu’muzu daha da güzelleştirmek için önemli çalışmaların altına imza atıyoruz. Bu bakımdan beklentilerinde ötesine geçerek, klasik belediyeciliği yıktık. Yol, su ve diğer altyapı yatırımları şu ana kadarki dönemleri baz alırsak rekor kırdık. Bunun dışında zenginliklerimizi ve kaynaklarımızı yeniden keşfediyoruz.”

“ORDU’YU HEP BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYALIM”

Yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduklarını ve bu sebeple yatırımcıları Ordu’ya davet eden Başkan Güler, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şehrimizde yatırımlara ağırlık verdik. Şu anda 150 tane fabrika kuracak kadar bir alanı yatırımcıların hizmetine sunduk. İstanbul’un başarılı iş insanlarını şehrimize davet ediyoruz. Aynı zamanda buradaki Ordulu iş insanlarımızı şehrimize yatırım yapmaya davet ediyoruz. 19 ilçe belediyemizde kendileri zamanla yarışıp inanılmaz güzel işlere imza atıyorlar. Sizlerden ricamız gelin birlikte şehrimize yatırım yapalım. Ordu ile İstanbul’un imkanlarını birleştirelim ve şehrimize değer katalım. Yerelde ve genelde hep beraber olalım ve Ordu’yu geleceğe taşıyalım. Bu vesileyle 12. Ordu Günlerinin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor, katılan tüm davetlilere teşekkür ediyorum.”

VALİ EROL: “ORDU, CUMHURİYET’İN 2. YÜZYILINA DAMGA VURACAK”

Ordu Valisi Muammer Erol ise konuşmasında Ordu’nun birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetin 2. yüzyılına damga vuracağını belirtti.

Ordu Tanıtım Günleri’nin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Erol, “Karadeniz’in incisi, Türkiye’nin Ordu’su bu 2. yüzyıla inşallah damgasını vuracak. Ben Ordulu kardeşlerimin birliktelik gayretleri ve samimiyetinde bunu görüyorum. Ordulular İstanbul’da da Ordu’da da yapılması gerekenin en iyisini yapacaklardır. Bunda bizim de bir katkımız olursa ne mutlu bizlere. Açılışımızın tekrar hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

VALİ EROL VE BAŞKAN GÜLER STANTLARI ZİYARET ETTİ

Açılış töreninin ardından Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindeki protokol mensupları stantları ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erol ve Başkan Güler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

  ORDU İSTANBUL’A TAŞINDI

Ordu’nun yöresel ürünleri ve kültürünün tanıtıldığı organizasyonda Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile çeşitli kurum ve kuruluşların stantları yer alıyor. İstanbul ve çevre illerden gelen Orduluların stantlara olan ilgisi ise yoğun oluyor.

 BÜYÜKŞEHİR STANDI İLK GÜNDEN ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

“Ordu Tanıtım Günleri”ne katılan vatandaşların etkinlik alanına girdiklerinde ilk durakları ise Ordu Büyükşehir Belediyesi standı oluyor. Stantta vatandaşlara Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar gösteriliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlara ayrıca fındık ve Kybele çikolatası ikramının yanı sıra çeşitli hediyeler dağıtılıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesinin iştirak şirketleri ve daire başkanlıklarının stantları da vatandaşların ilgisini çekiyor.

BAŞKAN GÜLER’E SEVGİ SELİ

Büyükşehir Belediye standında misafirlerini ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e vatandaşlar yoğun bir sevgi gösterisinde bulunuyor. Tüm vatandaşlarla bir bir ilgilenen Başkan Güler, vatandaşların fotoğraf isteklerini de geri çevirmiyor.

 BÜYÜKŞEHİR KENT ORKESTRASI ETKİNLİĞE RENK KATIYOR

         Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ise stant içerisinde düzenlediği mini konserlerle Ordu Tanıtım Günleri’ne renk katıyor.

 TANITIM GÜNLERİ 19 KASIM’A KADAR DEVAM EDECEK

         “12. Ordu Tanıtım Günleri” konserlerden çeşitli yarışmalara kadar birçok etkinlikle 19 Kasım Pazar gününe kadar Yenikapı Sahili Etkinlik Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

 

Anahtar Kelimeler : YENİKAPI’DA, ORDU, RÜZGARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız