HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2023 Cuma Saat: 14:05

VALİ EROL: ORDU’MUZ, KARADENİZ’İN İNCİSİ

Ordu’nun turizm potansiyeli ve yatırım imkanları İstanbul’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile iş insanlarına tanıtıldı.  
VALİ EROL: ORDU’MUZ, KARADENİZ’İN İNCİSİ

Ordu’nun turizm potansiyeli ve yatırım imkanları İstanbul’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile iş insanlarına tanıtıldı.

 

Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF)’nun iş birliğiyle bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ordu Günleri" kapsamında ‘Kültür ve Turizm Sempozyumu’ düzenlendi.

 

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Çatladıkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ve ev sahipliğini iş insanı Fahri Ateş’in yaptığı Kültür ve Turizm Sempozyumuna, Vali Muammer Erol, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, OBB Orkent Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nihat Şen, Gölköy Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ORDEF Başkanı Necati Özdemir, ORDEF yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, İstanbul’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile iş insanları katıldı.

 

Ordu’nun turizm potansiyeli ve yatırım imkanları İstanbul’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile iş insanlarına tanıtıldığı Kültür ve Turizm Sempozyumunda bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, “Bu toplantımız ve Ordu Günlerimiz hayırlara ve güzelliklere vesile olur diye düşünüyorum. Yaklaşık 3 aydır Ordu Valiliği görevindeyim. Ordu’yla ilgili herkesin söylediği ve kesiştiği ortak birşey var. O da yaşanabilirlik. Yaşanılabilirlik çok önemli. Ordulular, ‘Bizim şehrimiz yaşanılabilir, yaşat, gözet, kolla bunun farkındalığını aklından çıkarma’ diyor bize. Bu yaşanılabilirlik kesişmesinden hepimize görevler düşüyor” dedi.

 

 Vali Erol, “Ordu’muz, Karadeniz’in incisi. Yapılabilecekler yapılanlardan kat kat fazla. Ordu’muzun bu yaşanılabilirliğini aksatmadan devam ettirmek için sanayimizi, altyapımızı, turizmi geliştirmek gibi sorumluluğumuz var. Büyükşehirlerden göçler başladı. Ordu’ya da geri dönüşler var. Bunu deprem de tetikledi. Yatırım talepleri noktasında görev ve sorumluluk bulunuyor. Ordu’nun yönetiminde atanmış siyasi kadrodaki arkadaşlar bunun bilincinde ve bunun hakkını vermek adına elele elbirliğyle çalışmaya gayret ediyorlar. Bundan sonrada öyle olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Fatih Belediye Başkanı  

Ordu’nun son yıllarda yapılan yatırımlarla gelişme gösterdiğini söyleyerek, büyük kentlerden Ordu’ya göç olduğunu ifade ederek, ”Sayın Valimizin himayesinde, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bir değişim yaşayacağına inanıyorum” dedi.

 

Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özdemir yaptığı konuşmada, “Sayın Valimiz Muammer Erol’un da katılımıyla Ordu Günleri’nin açılışını gerçekleştirdik. Ordu, mavi ile yeşilin buluştuğu, yaylaları, şelaleleri ile de ayrı bir güzelliğe sahip bir il. İstambul’a gelerek açılışa katılan emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Günleri etkinliğinin organizatörü Sezer Turan konuşmasında, “Ordu Günleri ile ilgili Sayın Valimizin mihmandarlığında toplantılar yaptık. Bu yaptığımız etkinliğin daha nitelikli, daha güzel, neler yapabilirizi konuştuk. ‘Yüzyılın Ordusu’ mottosuyla yola çıktık.

Ordu’muz keşfedilmeyi bekleyen hazine gibi görünüyor. Biz etkinlik alanlarımızda fuarlarımızda bunları sergiliyoruz” dedi.

 

Sempozyuma ev sahipliği yapan İş İnsanı Fahri Ateş ise yaptığı konuşmada, “Dünden beri gözlemlediğim bir şey var.

Sayın Valimizin kıymetini bilmemiz lazım. Kendisini heyecanı dolayısıyla tebrik ve teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber yardımcı olarak Ordu’muzun gelişmesine yardımcı oluruz diye düşünüyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak tarafından slayt sunumu eşliğinde Ordu hakkında genel bilgiler, Ordu’nun turizm destinasyonları, Ordu’da yapılabilecek etkinlikler, Ordu’nun gastronomisi ile ilgili bilgiler verdi.

 

Yapılan sunumun ardından ise ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, EROL:, ORDU’MUZ, KARADENİZ’İN, İNCİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız