HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Kasım 2023 Pazar Saat: 12:09

BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ YAPILDI

Ulubey ilçesinde bentonit madenine, Gölköy ve Mesudiye ilçelerinde rüzgar enerjisi santraline karşı açılan davanın bilirkişi heyeti ilgili yerlerde incelemesini tamamladı.             Ordu Ulubey ilçesinde Yeni Sayaca, Yenimahalle
BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ YAPILDI

Ulubey ilçesinde bentonit madenine, Gölköy ve Mesudiye ilçelerinde rüzgar enerjisi santraline karşı açılan davanın bilirkişi heyeti ilgili yerlerde incelemesini tamamladı.

            Ordu Ulubey ilçesinde Yeni Sayaca, Yenimahalle, Çatallı mahallelerini de içine alan bentonit madeni işletmeciliği için alınan “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemli Ordu Çevre Derneği ve mahalle halkından 60 kişinin açtığı dava ve Gölköy – Mesudiye ilçelerinde RES için alınan ÇED’in iptali ve yürütmeyi durdurma kararı için Ordu Çevre Derneği ve Mesudiye Çevre Derneği’nin açtığı dava için Ordu İdare Mahkemesi’nin görevlendirdiği Bilirkişi Heyeti yerinde inceleme yaptı. İnceleme sonunda hazırlayacakları raporu Ordu İdare Mahkemesine verecekler. Mahkeme hakimi rapor sonrası duruşmalı mahkemenin gününü belirleyecek.

 

            Halk toprağına sahip çıktı

            Ulubey’de yapılan bilirkişi incelemesine mahalle halkı da katıldı. Sabah cami önünde toplanan yüzlerce köylü heyeti karşıladı. Yapılan incelemede bentonit madenini neden istemediklerini ve görecekleri zararları dile getirdiler. Ordu Çevre Derneği de ÇED dosyasındaki çelişkili görüşleri dile getirdi.

            Ulubey incelemesinden sonra Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, yönetim kurulu üyeleri Avukat Haluk Türkmen ve Coşkun Özbucak, mahkeme ve bilirkişi heyeti Gölköy-Mesudiye ilçelerinde yapılmak istenen RES incelemesine devam ettiler.

 

            RES çalışması başlatılmış

            Gölköy-Mesudiye arasında Harçbeli Geçiti mevkiinde RES inşaatının başladığı yerde de incelemeler yapıldı. Burada da mahkeme heyetine proje hakkında değerlendirmeler yapıldı. Bu inceleme sonrası da Bilirkişi Heyeti hazırlayacağı raporu mahkemeye sunacak. Sonrası mahkeme, duruşma gününü açıklayacak.

            İnceleme hakkında Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Bilirkişi Heyetiyle birlikte mahkeme süreci gereği yerinde inceleme yaptık. Dosyadaki iddiaların gerçekçi olmadığını yerinde göstererek anlattık. Özellikle Ulubey de halkın katılımı çok iyiydi. Düşüncelerini ve kaygılarını anlattılar. Mesudiye’de gittiğimiz yer yerleşim yerine uzak olması, kar yağması nedeniyle muhtar katılımıyla incelemeyi gerçekleştirdik. Çalışmaya başlamışlar. RES çalışmasının başlatıldığını tespit edilmesini istedik. Her iki incelemede de halkın lehine bir rapor çıkacağını umuyoruz.” dedi.

            Davanın avukatı ve dernek yönetim kurulu üyesi Haluk Türkmen de, “Dava dosyasını bölgeyi inceleyerek hazırladığımız için ÇED dosyasının eksikliklerini biliyorduk. Bunları Bilirkişi Heyetine de anlattık. Davanın lehimize sonuçlanacağını umuyorum. Halk ormanına, suyuna, tarım alanına sahip çıkıyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler : BİLİRKİŞİ, İNCELEMESİ, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız