HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Kasım 2023 Pazartesi Saat: 14:20

ZENGİN’DEN, MEMURSEN’E TEPKİ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Memursen’in 7. dönem toplu sözleşme sürecindeki tutumunu eleştirerek memur için değil iktidar için çalıştığını öne sürdü. Toplu sözleşme toplantılarının tiyatroya sah
ZENGİN’DEN, MEMURSEN’E TEPKİ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Memursen’in 7. dönem toplu sözleşme sürecindeki tutumunu eleştirerek memur için değil iktidar için çalıştığını öne sürdü.

Toplu sözleşme toplantılarının tiyatroya sahnesine döndüğünü söyleyen Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, refah payı, enflasyon farkı, yardımcı hizmetliler sınıfına memurluk, bayram ikramiyesi, vergi dilimi, kira ve yemek yardımı gibi önemli hususların toplu sözleşmede yer almadığını belirtti.

Başkan Zengin, Memur-Sen'i sert bir dille eleştirdiği şu açıklamayı yaptı:

“Memuru masada satan ("memursan" ) olarak 7 dönemdir yetkili olarak toplu sözleşmeye katıldılar. Attıkları her imza, yaptıkları her toplantı ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına kaybettirdiler. 2023 yılı toplu sözleşmesinde Toplu sözleşme toplantılarını tiyatroya sahnesine ve oyalama se ansına çevirdiler.

Tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren genel mutabakattaki 50 maddenin çoğu geçmiş dönemlerde karar altına alınan maddeler oldu.

Kazanım diye sunulan maddeler arasında refah payı, enflasyon far kının maaşlara aylık olarak yansıtılması, 8 bin 77 TL'lik ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emekli maaşlarına da eklenmesi, yardımcı hizmetlilere memurluk, bayram ikramiyesi, kadroya geçen sözleşmelilere tayin hakkının süreye bağlı kalmadan verilmesi, vergi dilimlerinin %15'e sabitlenmesi, başta kira, ulaşım Isınma ve yemek yardımı olmak üzere yeni sosyal yardım kalemlerinin oluşturulması, eş yardımı ve çocuk parası gibi ödemelerin artırılması gibi önemli maddeler yer almadı" dedi. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

Anahtar Kelimeler : ZENGİN’DEN, MEMURSEN’E, TEPKİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız