HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Kasım 2023 Salı Saat: 13:40

100 BİN HAYVAN AŞILANDI

  Ordu Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından 2023 yılı “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası kapsamında il genelinde 99 bin 455 hayvan aşılandı. 17 Kasım 2023 tarihinde sona eren aşıl
100 BİN HAYVAN AŞILANDI

 

Ordu Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından 2023 yılı “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası" kapsamında il genelinde 99 bin 455 hayvan aşılandı.

17 Kasım 2023 tarihinde sona eren aşılama sonrası açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Hayvan sağlığının doğrudan insan sağlığını etkilediği unutulmamalıdır. Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların önüne geçilebilmesi için öncelikle hayvan sağlığı korunmalıdır. Hayvan sağlığını korumanın en önemli ayağı da aşılamadır" dedi.

ÇALIŞMALARI EŞ ZAMANLI OLARAK GERÇEKLEŞTİ

İl-İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından aşılama çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, “Bakanlığımız tarafından hayvan hastalıklarıyla mücadele etmek amacıyla Ülkemiz genelinde belirlenen programlar dahilinde aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda şap aşılaması ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa uygulanmaktadır. “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası" 01 Eylül 2023 tarihi itibariyle başlamış ve 17 Kasım 2023 tarihinde sona ermiştir. Hayvan sağlığı ekiplerimizce belirtilen tarihler aralığında mesai mefhumu gözetmeksizin 99 bin 455 büyükbaş hayvan aşılanmış ve kampanya başarı ile tamamlanmıştır. Aşılamanın yanında küpe takılarak kayıt altına alma çalışmaları da eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli hayvan sağlığı ekiplerimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : 100, BİN, HAYVAN, AŞILANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız