HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Kasım 2023 Salı Saat: 13:59

“DİJİTAL BAĞIMLILIK RİSK TEŞKİL EDİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını her alanda geliştirmek ve bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenlemeye devam ediyor.
“DİJİTAL BAĞIMLILIK RİSK TEŞKİL EDİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını her alanda geliştirmek ve bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, “Dijital Bağımlılık” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci’nin katılımıyla gerçekleştirilen seminere, “Dijital Bağımlılık” konulu eğitim semineri çok sayıda personel katıldı.

Seminerde konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci, Dijitalleşmenin getirdiği içerik ve bilgi bombardımanına bağlı olarak insanlarımız normal hayatın gerçeklerinden uzaklaştırdığını söyledi.

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dijitalleşmenin getirdiği içerik ve bilgi bombardımanına bağlı olarak insanlarımız normal hayatın gerçeklerinden uzaklaşmakta, abartılı bir şekilde dijital nesnelerle temas alışkanlığı kazanmış durumdadır. Bu da her şeyde olduğu gibi dijital sağlık adına ve yaşam kültürü adına sıkıntı oluşturacağı için artık 'dijital diyet' zamanı demeliyiz. Dolayısıyla üreten bir toplum olabilme adına dijitalizmin doğru okunması, süper akıllı toplum yaratma noktasında önlemlerin alınması elzemdir. Bu noktada dijitalleşmenin dili ve alfabesi ve dijitalleşmenin kültürü üzerine odaklaşmak, buna bağlı ders içeriklerinin erken dönemde çocuklara okul öncesinden itibaren yerleştirilecek şekilde kültür kazanımına dönüştürülmesi gerekir. İnsanlığa dair istatistiki yöntemler üzerinden birtakım kazanımların olduğu bu dünyada yazılım sistemi ve buna bağlı kodlamalara yönelik insanların bilinçlendirilmesi gerekir"

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız