HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Kasım 2023 Perşembe Saat: 13:43

KAMU ÇALIŞANLARI GREVE GİTTİ

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ SEN) Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, Kamu çalışanlarının Türkiye genelinde greve gittiğini duyurdu.   Valilik Hizmet binasının yan tarafında ki parkta toplanan kamu çalışanları adına bası
KAMU ÇALIŞANLARI GREVE GİTTİ

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ SEN) Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, Kamu çalışanlarının Türkiye genelinde greve gittiğini duyurdu.

 

Valilik Hizmet binasının yan tarafında ki parkta toplanan kamu çalışanları adına basın açıklaması yapan Başkan Koç; “Bugün Türkiye genelinde grevdeyiz. Kamu çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarından olan yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve bu kadroda görev yapan kamu çalışanlarının eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması için 1 günlük iş bırakma ve kitlesel basın açıklaması yapıyoruz” dedi.

 

Başkan Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle, 1965 yılında yapılan bir yasa ile devlet memurluğu kapsamına alınan yardımcı hizmetler sınıfı, aradan geçen 58 yıl boyunca kendisine ihtiyaç duyulan her alanda, depremde, salgında, yangında, selde ve her türlü doğal afetlerde görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Verilen her görevi, personel eksikliğine rağmen, görev tanımı olmamasına rağmen, her türlü zorbalığa ve mobinge maruz kalmasına rağmen yapmıştır.

 

 1965 yılında hastaneler, okullar, kamu kurum ve kuruluşları sobalı iken ihtiyaç duyulan yardımcı hizmetler sınıfının sorunları, 58 yıldır hiçbir sosyal, özlük ve mali iyileştirme yapılmadığı için dağ gibi büyümüştür, çözümsüz bırakılmıştır. Ayrıca kurumların yardımcı hizmetler sınıfı personel ihtiyaçları da gözardı edilerek yeterli istihdam sağlanamamıştır. Engelli bireylerin yardımcı hizmetler sınıfında çalıştırılması ile de işler iyice arap saçına dönmüş, çözüm için üretilen tüm talepler gözardı edilmiştir.

 

1965 yılında yapılan yasa ile devlet memurluğu kapsamına alınan yardımcı hizmetler sınıfı maalesef Türkiye’nin 2.yüzyılına ve ihtiyaçlarına cevap verememektedir.

 

Kamuda görev yapan 111.000 yardımcı hizmetler sınıfının acısı, feryadı, istek ve talepleri uzun zamandır siyasetinde gündemindedir.  Siyasi partilerin vaadleri ve sözleri kamuoyunun bilgisindedir.

 

Ancak hala YHS sorunu ötelenmekte, çözüm için umut bağlanan siyasi partiler sözlerini tutmakta gecikmektedir. Seçim öncesi verilen sözlerin tutulması, siyaset kurumuna olan güveni artıracağı gibi tersi bir durum ise güven kaybına neden olacağı açıktır.

 

14 mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden önce yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması ile ilgili söz veren cumhuriyet halk partisi, milliyetçi hareket partisi, yeniden refah partisi, iyi parti, gelecek partisi, deva partisi, demokrat parti başta olmak üzere mecliste bulunan tüm siyasi parti genel başkanlarına ve milletvekillerine sesleniyoruz.

 

İşte meclis, işte kürsü, davul sizde tokmak sizde. Türkiye büyük millet meclisine yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ile ilgili kanun teklifini getirin ve 111 bin yardımcı hizmetler sınıfına verdiğiniz sözünüzü tutun.”

 

 

Anahtar Kelimeler : KAMU, ÇALIŞANLARI, GREVE, GİTTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız