HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Kasım 2023 Cuma Saat: 13:17

“ÖĞRETMENLER YARINLARI ŞEKİLLENDİRİR”

24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen programlar ve yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan Öğretmenler Günü kutlama programı, Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen program ile devam
“ÖĞRETMENLER YARINLARI ŞEKİLLENDİRİR”

24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen programlar ve yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan Öğretmenler Günü kutlama programı, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen program ile devam etti.

Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programına, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, daire müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum” diyerek, sözlerine başladı.

Öğretmenlerin, milletin geleceğinde en çok söz sahibi olan onurlu bir mesleğe sahip olduğunu aynı zamanda çocuklara ve yarınlara şekil veren usta elleri olduğunun altını çizen Vargeloğlu, yetiştirilen her bireyin, millete bahşedilmiş eşsiz birer armağan olduğunu söyledi.

Vargeloğlu, “Vatanımızın her karışında zorluklara aldırmadan, yılmadan yoluna devam eden, terör saldırılarında şehit olan, dünyayı derinden sarsan Covid19 salgınında sağlık personeliyle el ele milletimizin yardımına koşan, asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli büyük depremde canını hiçe sayarak yardım için yollara düşen sizlersiniz. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, bütün meslektaşlarıma bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit düşen eğitimcilerimize ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Uzun yıllar boyunca öğrencilerini hassasiyetle, büyük bir fedakârlıkla yetiştirmiş, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimize de, sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Emekli öğretmenler adına söz alan emekli öğretmen Mehmet Ekiz, mesleğe 41 yıl önce Antalya ilinde başladığını belirterek, “Birikim ve tecrübelerimle, her zaman katkıda bulunmak istiyorum. Sizlerle aynı meslekten olmaktan gurur duyuyorum. Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Genç öğretmenlerim vatanını, milletini seven, bayrağımızı ve manevi değerlerimizi, kültürümüzü her zaman her şartta koruyup kollayacak gençleri yani umutlarımızı ve geleceğimizi yetiştireceklerdir” diyerek, duygularını dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından, aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri, Vali Muammer Erol tarafından verildi.

 

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, halkoyunları gösterisi ve Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile sona erdi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız