HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Kasım 2023 Cuma Saat: 15:49

TORUN’DAN MECLİSE ULAŞIM ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun ulaşımı ile ilgili Türkiye Büyük Milet Meclisi’ne soru önergesi verdi. Torun; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na yazılı olarak yanıtlanmas
TORUN’DAN MECLİSE ULAŞIM ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun ulaşımı ile ilgili Türkiye Büyük Milet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Torun; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği önergede şunları söyledi:

DOĞRUYU SÖYLEMEYEN KİM?

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 Mayıs’ta yaptığı Ordu Mitinginde Fatsa Çevre Yolunun yatırım programına alındığını açıkladı. Fatsalılara ‘müjde’ verdi ve Ordu Belediye Başkanı sürecin hızlanması için konuyu takip edeceğini ‘vaat etti’. Buraya kadar gayet olumlu ve Ordulular adına da sevindiricidir. Peki sonra ne oldu? Seçim bitti ve üzerinden henüz 6 ay bile geçmeden çelişkiler ortaya çıkmaya başladı.

Karayolları Bölge Müdürü, 17 Ekim’de gerçekleştirilen Ordu Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Fatsa Çevre Yolu’nun yüksek maliyeti sebebi ile yine yatırım programına alınmadığını ifade etti. 

17 YILLIK BEKLEYİŞ…

Ayrıca yapımına 2006 yılında başlanan Ordu Çevre Yolunun yapımı halen tamamlanamamıştır. Söz konusu çevre yolunun Ordu-Giresun arasındaki ulaşım süresini 15 dakikaya indireceğine yönelik hükümet çevrelerinden sürekli yinelenen söylemlere karşın ‘17 yıllık bekleyiş’ devam etmektedir.

Ordu’nun trafik yoğunluğunu giderecek, hemşerilerimize ulaşımda nefes aldıracak projeler çeşitli bahanelerle sürekli ertelenmektedir. Ünye – Akkuş – Niksar-Dere Yolu, Gürgentepe – Gölköy – Mesudiye, Korgan – Niksar yollarının yapımları çok yavaş ilerlemekte, yurttaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.

HAVAALANINDA DURUM FARKLI MI? 

Ordu’nun bitirilmeyen karayolları dışında 2015 yılında hizmete giren Ordu-Giresun Havaalanı’na düzenlenen sefer sayıları Ordu’nun ihtiyaç ve talebini karşılayacak yeterlilikte değildir. Özellikle Ankara ve İzmir’den yeterli sayıda sefer düzenlenmemekle beraber yurtdışına gidişlerde aktarmasız uçuş bulunamamaktadır.

Ordumuzu kalkındıracak, Orduluların hayatını kolaylaştıracak hamle ve projeler sürekli ertelenmekte veya aksamaktadır. Türkiye ekonomisine büyük katkılar veren şehrimizin üretken insanları haklarını talep etmektedirler. Orduluları oyalamaktan vazgeçin artık.

CHP ORDU MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN’UN SORULARI:

Fatsa Çevre Yolu’nun yatırım programına alınacağı ve yapımına başlanacağı tarihi açıklar mısınız? Yatırım programına alınmayacağı halde Cumhurbaşkanı hangi kaynağa dayanarak Fatsa Çevre Yolu’nun yapılacağını duyurmuştur?

Ordu Çevre Yolu’nun 17 yıldır tamamlanamamasının sebeplerini açıklar mısınız? Söz konusu çevre yolu hangi tarihte bütün etaplarıyla birlikte hizmete girecektir?

Ordu Çevre Yolu ve Fatsa Çevre Yolu yapımlarının tamamlanması için ihtiyaç duyulan kaynakların ayrılmamasının sebeplerini açıklar mısınız?

Ünye – Akkuş – Niksar- Dere Yolu, Gürgentepe – Gölköy – Mesudiye, Korgan – Niksar yollarının yapımlarının hızlandırılmasına yönelik herhangi bir adım atılacak mıdır? Söz konusu yolların yapımının tamamlanacağı tarihleri açıklar mısınız?

Ordu – Giresun Havaalanına düzenlenen sefer sayılarının artırılması ve yurtdışına aktarmasız uçuşlar düzenlenmesine yönelik hangi çalışmalar yürütülmektedir? Ordu’nun ihtiyacına uygun sayıda uçuş sayısına ve çeşitliliğine hangi tarihte ulaşılacaktır?

Merkezi yönetim tarafından Ordu’ya yapılacağı duyurulan yatırımların sürekli ertelenmesinin veya aksamasının sebeplerini açıklar mısınız?

 

Anahtar Kelimeler : TORUN’DAN, MECLİSE, ULAŞIM, ÖNERGESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız