HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 16:09

ŞANLITÜRK, “FINDIK ÇALIŞMA GRUBU” İLE BİR ARAYA GELDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeşil altın diye tabir edilen ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden biri olan fındık için, ürünümüzü üreten şehirlerimizin vekiller
ŞANLITÜRK, “FINDIK ÇALIŞMA GRUBU” İLE BİR ARAYA GELDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ''yeşil altın'' diye tabir edilen ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden biri olan fındık için, ürünümüzü üreten şehirlerimizin vekilleriyle kurduğumuz ''Fındık Çalışma Grubu'' ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduklarını ve alınan kararların ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Cumhur İttifakı Milletvekilleri, Fındık üretimi yapılan illerde üreticinin talep ve beklentilerini değerlendirmek amacıyla "Fındık Çalışma Grubu" kurdu.

Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada, partisinden ve bir grup milletvekili ile oluşturdukları "Fındık Çalışma Grubu’nun bir araya geldiğini belirtti.

Şanlıtürk, Fındıkta hep fiyat konuşuluyor ama yapısal bazı problemlerin de çözülmesi gerektiği hususunda milletvekili arkadaşlarımız arasında görüş birliği ve mutabakat oluştu. Gelecek dönemde fındığın yalnızca fiyat yönüyle değil; tarımı, sanayisi, ihracatı, tüketimi alanlarında da yeni kararların alınması, bu konuda münhasıran bir 'Fındık Kurumunun kurulması' konusunda arkadaşlarımızın teklifleri oldu. Bu ve diğer tüm teklifleri, bir rapor halinde hükümetimize ileteceğiz" dedi.

Milletvekili Şanlıtürk, Fındığın, Türkiye için stratejik bir ürünü olduğunu, yalnızca üreticileri değil, tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini vurgulayarak; "Fındık, 700 bin hektar alanda, 500 bin civarında üreticimizi doğrudan ilgilendiren, ülkemizin en önemli tarımsal ihracat maddesi.

Her yıl asgari 2 milyar dolar net ihracat geliri elde ettiğimiz bir ürün. 16 ilde, 123 ilçede tarımı yapılıyor. Milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Fındık üreticilerimiz müsterih olsun. Fındık üreticimizin her zaman yanında olduk, bundan böyle de olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

                                                                                                                                                


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız