HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Kasım 2023 Pazartesi Saat: 13:01

MEMUR-SEN'DEN 5 MİLYON TL BAĞIŞ

Memur-Sen, Filistindeki mağdurların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Türk Kızılay ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde İnsanlık Ölmesin sloganı ile yardım kampanyası başlattı.   Filist
MEMUR-SEN'DEN 5 MİLYON TL BAĞIŞ

Memur-Sen, Filistin'deki mağdurların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Türk Kızılay ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde 'İnsanlık Ölmesin' sloganı ile yardım kampanyası başlattı.

 
Filistin için başlatılan kampanyanın tanıtımı için Memur-Sen Genel Merkezi'nde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısına Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım katıldı. Kampanyanın başlagıç bağışını da yapan Memur-Sen hazırladığı 5 milyon TL’lik sembolik çeki Kızılay ve İHH’ya teslim etti. Gazzelilerin temel ihtiyaçlardan yoksun şekilde hayatta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden Yalçın, "Elektrik olmadan, anestezi olmadan ameliyatlar yapılıyor, Gazze'de yakıt yok, su yok, gıda yok, ilaç yok." dedi.
 
“Bütün sivil toplum örgütlerini bu seferberliğe davet ediyoruz”
 
Filistin'e yardım eli uzatılması ve temel insani ihtiyaçları için seferber olunması gerektiğini vurgulayan Yalçın, " Memur-Sen ailesi olarak, yüzyılın soykırımına karşı 'İnsanlık Ölmesin' diyor, Kızılay ve İHH ile birlikte onurlu insanların yardımına koşmak için bir seferberlik başlatıyoruz. Başta 1 milyon üyemiz olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerini bu seferberliğe davet ediyoruz. Memur-Sen ailesi olarak, kampanyanın ilk bağışını biz yapıyor ve 5 milyon TL'yi İHH ve Kızılay vasıtasıyla kardeşlerimize göndermek üzere bağışlıyoruz. Ayrıca tüm GSM operatörleri üzerinden "FİLİSTİN" yazıp 2868'e SMS göndererek 20 lira bağış yapılabiliyor." dedi.
 
“Önümüzdeki hafta içinde 500 tonluk bir gemi daha Mısır'a gidecek”
 
Gazze'ye bugüne kadar 11 uçak yardım gittiğini, 8 sahra hastanesinin kurulumu için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Türk Kızılay Genel Müdürü Altan ise “İnşallah önümüzdeki hafta içinde 500 tonluk bir gemi daha Mısır'a gidecek. Oradan malzemeler Gazze'ye gidecek. Yine bu yardımları da STK'lar koordine ediyorlar. Bütün STK'lar buna yardım verdi. İnşallah bu da devam edecek. Memur-Sen de çok güçlü bir aile. Bu ailenin üyelerinin alışveriş yaparken, 'Gazze payını harcamamayayım' diye düşünmesi lazım. Gazze'nin gıdası, sağlığı, malzemesi için kenara bir şey koyması lazım. İmkanlarımız iyi ama; Memur-Sen'in üyeleri sürekli bunu zihinlerinde tutup da sivil toplum kuruluşlarımıza bu yardımları yaparsa oradaki kardeşlerimizin derdine daha da kolay çözüm getirmiş olur." ifadelerini kullandı. Altan, kampanyaya yoğun ilgi gösterilmesini beklediklerini ve Gazzelilerin sıkıntılarından bir an önce kurtulmasını ümit ettiklerini söyledi.
 
İHH Genel Başkanı Yıldırım da Gazze'de durumun bölgesel savaşa dönme ihtimalinin arttığını bildirerek, "Bu arada bize düşen; insani yardımları arttırmak, insani yardım koridoru açıp yaralıları çıkarmak, dünya kamuoyunu harekete geçirmek ve devletlerin yapması gerekenleri yapması için baskı oluşturmak." diye konuştu.
 
Vatandaşlar kampanyaya tüm GSM operatörlerinden 2868’e gönderecekleri kısa mesajlarla ve hesap numaralarına gönderecekleri nakdi yardımlarla katılabilecek.

 

Anahtar Kelimeler : MEMUR-SEN'DEN, 5, MİLYON, TL, BAĞIŞ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız