HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Kasım 2023 Pazartesi Saat: 13:31

BAŞKAN TAVLI: KARADENİZDE TURİZM 12 AY

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ünye’deki turizm çalışmalarına değinerek son 5 yılda turizm destinasyonları ve buna bağlı turist sayısında ciddi artış kaydettiklerini belirtti. ÜNTİSAD’ın “Ordu Sürdürülebilir Turizm Proj
BAŞKAN TAVLI: KARADENİZDE TURİZM 12 AY

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ünye’deki turizm çalışmalarına değinerek son 5 yılda turizm destinasyonları ve buna bağlı turist sayısında ciddi artış kaydettiklerini belirtti. ÜNTİSAD’ın “Ordu Sürdürülebilir Turizm Projesi” açılışında konuşan Başkan Tavlı, “İlçemizde Asarkaya’dan Binicilik Tesislerine, sahilden kültür varlıklarımıza kadar birçok turizm destinasyonlarını son 5 yılda oluşturduk. Buna bağlı olarak ta ilçemizi ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl artmaktadır” diye konuştu.

Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acenteleri Derneği (ÜNTİSAD) tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı PRODES proje programı tarafından desteklenen “Ordu Sürdürülebilir Turizm” projesinin açılış toplantısı Atik Otel toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda projeye ilişkin bilgiler verilerek hedefler anlatıldı. Ordu’da sürdürülebilir turizm için çeşitli organizasyonların yer alacağı projenin tanıtım toplantısında Ünye ve Ordu turizmi masaya yatırıldı.

BAŞKAN TAVLI, “ÜNYE’DE TURİZM DESTİNASYONLARINI ARTTIRDIK”

Son 5 yılda Ünye’de turizm açısından ziyaret alanlarını yapılan yeni yatırımlarla arttırdıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada, “Son 5 yılda Ordu ve Ünye ölçeğinde turizm destinasyonlarının sayısı ciddi oranda artış gösterdi. Bunun da ilimizi ve ilçemizi ziyarete gelenlerin sayısında ciddi artış olarak kendini gösterdiğini gözlemliyoruz. Öte yandan ziyaretçilerin sayısı arttıkça şehri kirletme miktarı da aynı oranda artmaktadır. Biz de bu açıdan atıkların tonaj miktarına bakarak şehrin ortalama yoğunluğunu tespit ediyor, böylece sayının arttığını gözlemleyebiliyoruz. Bu Ünye turizmi açısından iyi bir gelişmedir” dedi.

BAŞKAN TAVLI , “REKLAM FİLMİ DOĞRU, ZAMANLAMASI YANLIŞ”

Ünye’nin geçmiş yıllarda çekilen ve yayınlanan reklam filminin zamanlamasının yanlış olduğuna dikkat çeken Başkan Tavlı, “Ünye’nin benden önceki dönemde hakikaten müziği ve görseli ile çok güzel reklam filmi yapılmış. Ama burada sizler de bizler de çok iyi biliyoruz ki; o tanıtımda olanların hiçbirisi ne turizm amaçlı misafirlerimize, ne de hemşerilerimize hizmet edecek durumda değildi. Reklamı yapabilirsiniz, tanıtmak için çokça da süsleyerek abartılı bir şekilde güzel bir ön sunum yapabilirsiniz. Ancak yapılan sunumun arka tarafında karşılığı yoksa sizin yaptığınız reklamın hiçbir anlamı olmaz. Sadece saman alevi gibi olur. Önce şehrin turizm için hazırlanması lazım. O reklamda Asarkaya’dan bahsedilmişti ama reklamın ötesinde insanların gidip vakit geçirebileceği bir durumda değildi. Allah’a şükürler olsun Ünye’de, Ordu ölçeğinde demiyorum Karadeniz ölçeğinde çok özel bir destinasyon olarak bu süreçte hep birlikte böyle güzel bir mekanı hem turizme hizmet edecek hem de hemşehrilerimize hizmet edecek şekilde kazandırdık. Binicilik Tesisleri sadece at yarışlarında kullanılan bir alandı. İnsanların vakit geçirebileceği bir alan değildi. Ama bugün Allah’a şükür olsun sadece kendi hemşehrilerimizin değil, çevre il ve ilçelerden gelerek orada vakit geçiren insanların çokça olduğuna şahit olduk. Şehrin sahilindeki belediyeye ait tesislerin şehrin beklentilerine uygun bir şekilde hazırlanmasıyla alakalı da ciddi çalışmalar yaparak şehrimizi gelen misafirler tarafından kabul göreceği bir şekle dönüşmesi için ciddi anlamda katkı sağladık. O reklam filminde bizim denizimiz ve sahilimiz de yer alıyor. Ünye’de birkaç noktanın haricinde denize girebilme bakımından böyle bir imkân yoktu. Özellikle Batıpark projesiyle birlikte o bölgeyi de vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin hizmetine kısa sürede sunarak hem turizme katkı sunmuş olacağı hem de hemşehrilerimiz yeni bir destinasyon alanı oluşturmuş olacağız. Güzel bir reklam filmi vardı, o reklam filminde sadece ismi olanları son dönemde Ünye’mize hep birlikte kazandırdık. Bunun da turizme yansımasını bu yıldan itibaren görüyor, gelenlerin de memnun ayrıldığını hep birlikte müşahede ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Tavlı Karadeniz’in turizm potansiyeline ilişkinde değerlendirmelerde bulunarak, “Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Akdeniz ve Ege’yi ziyaret etme fırsatı buldum. Yaptığım gözlemler sonucunda o bölgelerde hizmet veren çok büyük otellerin sadece turizm sezonunda faaliyet gösterdiğini, okulların açılmasıyla sona eren turizm sezonundan sonra ise sadece spor kulüplerine kamp dönemleri olarak tahsis edildiğini gördüm. Turizm bakımından bizden çok ileride olan bu şehirler bile halen 12 aya turizmi yayabilmiş değiller. Ancak Karadeniz’de biz özellikle ilimizde ve ilçemizde turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TAVLI “ÜNYE’YE 5 YILDIZLI BİR OTEL DAHA KAZANDIRALIM”

Turizmde konaklamanın önemine de değinen Başkan Tavlı, şunları kaydetti; “Ünye’de iki 5 yıldızlı otelimiz hizmet veriyor. İkisi de güzel ve temiz. Bu arkadaşlarımızın kazancı kendilerine ancak Ünye’mize kazandırdıkları hepimizi ilgilendiriyor. Bu nedenle turizmde konaklama önemli. Turizmde biz Ünye’ye gelen misafirlerimizi burada konaklatamazsak o zaman çokça istifade edemeyiz. Gezerler, görürler ama konaklamayı başka yerde yapıp parayı başka yere bırakırlar. Bizde olması gereken kadar değil yüzde 15-20’si kadar turizmden istifade ederiz. Dolayısıyla yatak sayısını artırmamız lazım. Ben özellikle yatırımcı arkadaşlarıma ve burada çok güzel lokasyonda arsası olan arkadaşlarıma diyorum ki, gelin Ünye’ye bir 5 yıldız otel daha kazandıralım. Ben yerel yönetim olarak üzerime ne düşüyorsa, yatırımcılarımızın önünü açmak için işini kolaylamak için yanınızdayım.”

BAŞKAN TAVLI “YENİ ÖĞRETMENEVİ’NE GEREKEN DESTEĞİ VERDİK”

Ünye Öğretmenevinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Tavlı, “Liman karşısında bulunan yeni öğretmenevinin lokasyonunu önemsiyorum. 155 yataklı öğretmenevinin Ünye’ye kazandırılması için Ünye Belediyesi olarak gereken desteği verdik. Dış cephe görseli Ünye’ye yakışır bir şekilde olsun diye destek verdik” diye konuştu.

Program daha sonra proje tanıtımı ile devam ederken programa Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın yanı sıra Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Oda başkanları, dernek yöneticileri ile turizmciler katıldı.

 

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, TAVLI:, KARADENİZDE, TURİZM, 12, AY

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız