HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Kasım 2023 Salı Saat: 13:57

“EN AZ 300 BİN FİLİSTİNLİ EVSİZ KALDI”

Gazze’deki sivillere yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmak adına temaslarda bulunmak için Filistin’e giden Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Gazzede en az 300 bin Filistinlinin evsiz kaldığını aktararak ya
“EN AZ 300 BİN FİLİSTİNLİ EVSİZ KALDI”

Gazze’deki sivillere yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmak adına temaslarda bulunmak için Filistin’e giden Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Gazze'de en az 300 bin Filistinlinin evsiz kaldığını aktararak yaşananlar karşısında Türk halkının derin üzüntü duyduğunu ve ellerinden geleni yapmak istediklerini vurguladı.

 
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Filistin ve Ürdün’de remis temaslarda bulunarak İsrail'in saldırıları karşısında insani felaketin derinleştiği Gazze Şeridi'ne yapılacak insani yardımları ele aldı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, AFAD Başkanı Okay Memiş, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük’ün bulunduğu heyet önce Ürdün’de Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Erdem Ozan ile Ürdün Kızılayı Başkanı Dr. Mohammed El-Hadid’le bir araya geldiler. Sonrasında Filistin’e geçen heyet Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, Filistin Kızılay Başkanı Yunus el-Hatib ve Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer ile istişarede bulundular.
 
“4 SINIR KAPISININ DA KULLANILABİLİR HALE GELMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ”
 
Filistinli yetkililerle bir araya gelen Uluslararası alanda Kızılhaç ve Kızılay örgütleri ile birlikte hareket ettiklerini belirten Kızılay Başkanı Yılmaz, İsrail'in insani yardımların sadece Gazze'nin güneyindeki Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'ndan girişine izin verdiğini hatırlattı. Güney ve Kuzey Gazze arasında da bir kontrol noktası kurulduğunu aktaran Yılmaz, Filistinli yetkililerin kendilerine insani yardımları Gazze'nin kuzey bölgelerine ulaştıramadıklarını ilettikleri bilgisini paylaştı. Yılmaz, “Refah Sınır Kapısı’na ilave olarak, Gazze’ye erişilebilen diğer 4 sınır kapısının da kullanılabilir hale gelmesi gerektiğini savunuyoruz.” dedi.
 
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, insani yardımların bölgeye en hızlı biçimde ulaştırılması için Ürdün Kızılayı, Filistin Kızılayı ve Mısır Kızılayı ile koordinasyon halinde olduklarını aktardı.
 
İsrail saldırılarında Gazze'de 50 bin binanın yıkılması sonucu en az 300 bin Filistinlinin evsiz kaldığını aktaran Meriç, konuşmasına şöyle devam etti: " Gerek yetkililer gerekse Filistin halkı, Gazze halkının yaşamına Gazze’de, ait oldukları yerde devam edebilmesi dışındaki hiçbir çözümün kabul görmeyeceğini belirttiler. En önemli şey kalıcı ateşkesin sağlanması, geçici ateşkes zamanlarıyla bu konunun nihayete ermesi mümkün değil. Bizim sürekli kalıcı ateşkes çağrısına devam etmemiz gerekiyor. İkincisi, insani yardım koridorunun yeterli açıklıkta devam etmesi Gazze'nin içinde de kuzeye ulaşacak şekilde güvenliğin sağlanması son derece önemli. Şu anda en önemli ihtiyaç gıda. İnsanlar evlerinden çıktığı zaman hava sıcak olduğu için kısa kollu kıyafetleriyle çıktılar ama ardından yağmur ve kış gelecek. Dolayısıyla kıyafet ihtiyacı başlayacak. Su ile ilgili bir ihtiyaç var. Su kaynaklarının zarar görmesinin yanı sıra aslında kuzey tarafında su ve elektrik verilen alanın kısıtlanmasıyla ilgili bir problem var. Uluslararası alanda buna vurgu yapılması gerekiyor.”

 

Anahtar Kelimeler : “EN, AZ, 300, BİN, FİLİSTİNLİ, EVSİZ, KALDI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız