HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 13:47

YILMAZ: MEMURLARIN BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİK

Türkiye Kamu Sen Ordu Şubesi Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ve Ar-Ge Koordinatörü Ercan Han, memurların beklentilerini, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Torba Kanun Tasarısına eklenmesini talep etti
YILMAZ: MEMURLARIN BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİK

Türkiye Kamu Sen Ordu Şubesi Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ve Ar-Ge Koordinatörü Ercan Han, memurların beklentilerini, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Torba Kanun Tasarısına eklenmesini talep ettiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan Torba Kanun Tasarısına ilişkin görüşlerimizi İlettik.

Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ve Ar-Ge Koordinatörümüz Ercan Han TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Torba Kanun Tasarısına eklenmesini talep ettiğimiz hususları yetkililere iletti” dedi.

Memurların beklentilerini sıralayan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti; “Memurlarımızın beklentisi olan birinci dereceye gelen bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi, İdari hizmet sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, Yardımcı hizmetliler sınıfı personelinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınması, Belli görevleri yürüten kamu görevlilerinin 65 yaşından önce resen emekli edilmeleri uygulamasının sonlandırılması” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Memurların emekli maaşlarının günün şartlarına uygun olarak yükseltilmesi ve Torba Kanunla getirilen üst düzey yöneticilik görevinde bulunduktan sonra görev süreleri sona eren personelin haklarında oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesi konularını TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine aktaran Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney’de açıklamalarına yer veren Yılmaz; “Milyonlarca memurumuz TBMM’den çıkacak olumlu kararları umutla beklemektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da söz vermiş olduğu birinci dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusu başta olmak üzere ifade ettiğimiz beklentilerimizin bu Torba Kanunda yer bulması son derece gerekli bir durumdur. Milletvekillerimizden kamu çalışanlarının sorunlarına duyarlı davranmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, Türkiye Kamu-Sen heyeti Torba Kanun Tasarısına ilişkin olarak hazırlanan bilgi notunu siyasi parti temsilcileriyle paylaştı. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız