HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2023 Perşembe Saat: 15:05

YETİŞTİRİCİLER, HAYVANLARINA KAVUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Dünya Bankası işbirliğinde Ordu’nun 12 ilçesinde yürütülen “TULIP Bolaman Çayı Havzası Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan 12 yetiştiriciye 36 adet büyükbaş gebe düve, 6 yetiştiriciye 300 koyun
YETİŞTİRİCİLER, HAYVANLARINA KAVUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Dünya Bankası işbirliğinde Ordu’nun 12 ilçesinde yürütülen “TULIP Bolaman Çayı Havzası Projesi" kapsamında hibe almaya hak kazanan 12 yetiştiriciye 36 adet büyükbaş gebe düve, 6 yetiştiriciye 300 koyun ve 18 koç dağıtıldı.

Veteriner Hekimler tarafından Türkiye’nin değişik illerinden seçimi yapılan hayvanların gebe olup olmadığına ve damızlık vasfını taşıyıp taşımadığına dair her türlü kontroller yapıldıktan sonra yüklenici firmadan teslim edildiğini belirten İl Müdürü Kemal Yılmaz, şartları uygun bulunan 12 yetiştiriciye her birine 3 er adet olmak üzere toplam 36 adet büyükbaş gebe düve teslimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 Bolaman Çayı Havzası Projesi,  ilimiz için başta tarım olmak üzere havza içerisindeki doğal kaynakların korunmasına, turizmden, ulaşım ve istihdama kadar birçok alanı kapsayan çok yönlü ve uzun soluklu bir proje olduğunu belirten Yılmaz, “Bolaman Çayı Havzası Projesi, Bolaman Çayı Havzası'nda yer alan 12 ilçemizde uygulanmakta ve Dünya Bankası tarafından desteklenmektedir” diye konuştu.

2022 yılında hayata geçirilen ve 7 yıl sürecek olan “Bolaman Çayı Havzası Projesi" kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 15 farklı konuda proje hazırlandığını vurgulayan Yılmaz, “2023 yılı çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğü olarak 9 proje konusunda ilana çıktık.  Üreticilerimizi SMS sistemi kullanılarak, kurumumuza ait web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla, düzenlediğimiz eğitim toplantılarıyla yani her türlü yayım vasıtasını kullanmak suretiyle üreticilerimizi bu projelerden haberdar ettik, hangi evraklarla nereye başvuru yapacaklarını üreticilerimize duyurduk.

Daha sonra çıktığımız çağrı sonucunda arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, kivi yetiştiriciliği, seracılık ve hurma yetiştiriciliği konularında başvuruları aldık. Tabii bunlarla ilgili ihale süreçleri yapıldı. Bu ihale süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte de temin ettiğimiz girdilerin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde koyun yetiştiriciliği konusunda müracaat eden ve şartları uygun bulunan 6 yetiştiricimize 300 koyun ve 18 koç dağıtımı gerçekleştirmiştik. Bugün ise havza içerisinde yer alan ve şartları uygun bulunan 12 yetiştiricimize her birine 3 er adet olmak üzere toplam 36 adet büyükbaş gebe düve teslimini gerçekleştirdik. Veteriner Hekimlerimiz tarafından ülkemizin değişik illerinden seçimi yapılan bu hayvanlar gebe olup olmadığına ve damızlık vasfını taşıyıp taşımadığına dair her türlü kontroller yapıldıktan sonra yüklenici firmadan teslim alınmıştır" açıklamasında bulundu. Bitkisel üretim konularında da çalışmaların devam ettiğini hatırlatan İl Müdürü Yılmaz, şunları söyledi: “Projeyle ilgili uygulamalarımız sadece hayvancılık konusunda sınırlı değil. Başta fındık olmak üzere kivi yetiştiriciliği, seracılık ve hurma yetiştiriciliği konularında da faaliyetlerimiz devam ediyor. Aynı şekilde havzada yer alan mera alanlarımızda önümüzdeki yıl itibariyle ıslah çalışmaları gerçekleştirmiş olacağız. Projenin bu havzaya çok büyük katkısı olacak. Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte daha net göreceğiz. Bu proje uygulamalarının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini ve bölgede var olan tarımsal potansiyele büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Tüm ekip arkadaşlarımla beraber çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Bu projenin uygulanması noktasında emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, projenin ilimiz tarımına hayırlar getirmesini diliyorum." Haber: Mehmet TOPKARAOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : YETİŞTİRİCİLER, HAYVANLARINA, KAVUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız