HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2023 Cuma Saat: 13:07

ŞANLITÜRK: ENGELLİLER BİZİM EMANETİMİZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 03 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Şanlıtürk, mesajında; “Engelli vatandaşlarımıza sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan toplumsal
ŞANLITÜRK: ENGELLİLER BİZİM EMANETİMİZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 03 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Şanlıtürk, mesajında; “Engelli vatandaşlarımıza sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan toplumsal hayat içerisinde hak ettiği yerin verilmesi, hayatını sürdürebilmeleri ve aktif bir şekilde çalışma hayatı içinde olabilmeleri önemlidir. Çünkü onlar bizim emanetimiz” dedi.

Şanlıtürk, mesajının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, iyileştirme, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiye engelli denilmektedir.

Bu bakımdan sağlık, yalnızca hasta veya engelli olmamak değil fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam anlamıyla iyi olmak anlamı taşımaktadır. Bu değerlendirmelere göre ülkemizde resmî olmayan rakamlara göre 12 milyon dolayında engelli vatandaşımızın olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz ki, bu rakam ülkemizde her yüz kişiden 13 nün çeşitli nedenlerle kendi kendine yetemeyecek durumda olduğunu ortaya koymaktadır.

Ne yazık ki, bu denli yüksek oranda engelli vatandaşımız olmasına rağmen, sosyal hayata, eğitime ve iş gücüne katılımında engelli vatandaşlarımızla aynı yoğunlukla karşılaşmıyoruz…

Gerek fiziki ortamın ve yaşam alanlarımızın engelli vatandaşlarımızın rahat hareket etmeleri ve cemiyet hayatına katılabilmeleri için gerekli şartları taşımıyor olması, gerekse söz konusu vatandaşlarımızın çalışma hayatında yeterince yer edinmelerini sağlayacak özel eğitim imkânlarının sınırlı olması, velilerin ve arkadaş akranlarının baskısına maruz kalarak tam anlamı ile eğitim alamamaları, bugün engelli vatandaşlarımızın toplumdan soyutlanmasına ve kaderleriyle baş başa kalmalarına neden olmaktadır.

Özellikle son yıllarda devlet engelli sorunlarına eğilmiş yasa ve yönetmelikler çıkarmıştır. Engelli kardeşlerimizin rahatı ve huzuru için herkes özveride bulunmalı, zorda kalan, çaresizce bekleyen, umutsuzca duran kim varsa yardım ve şefkat eli mutlaka uzatılmalı.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu samimi niyet ve düşüncelerimizden asla ödün vermeyecek, her şart altında engelli kardeşlerimizin sözcülüğünü yapmaya ve onların problemlerini kökünden bitirmek için her desteği vermeye devam edecektir.

Allah’ım Engelli kardeşlerimin yar ve yardımcısı ol. Onlara sabır ver. Onlara dayanamayacağı dert verme. Allah’ım Onların ailelerine sağlık, güç, kuvvet ve sabır ver. Onların anasına, babasına uzun ömür ver. Çünkü onlar onlar için var.

Bu duygularla tüm engelli kardeşlerimin 03 Aralık Dünya engelliler günü nedeni ile tüm Engelli bireylerimize Cenabı Allah’tan Sağlık, huzur, mutluluk ve esenlikler dolu yıllar diliyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, ENGELLİLER, BİZİM, EMANETİMİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız