HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2023 Cuma Saat: 15:45

BAŞKAN GÜLER’DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
BAŞKAN GÜLER’DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özel vatandaşların eğitimden işgücüne, sağlıktan erişebilirliğe, spordan kültüre her türlü hizmete erişebilmeleri için engellerin önünü açtıklarını ifade eden Başkan Güler mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Ülkemizde, toplumsal refahın yükseltilmesinin bir şartı olarak kamu hizmetlerinin engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımıza aynı kalitede ulaştırılma çabası mevcuttur. 

Bizlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak üstümüze düşen bu insanlık görevini büyük bir gayretle yerine getirmek için çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimizin tamamında, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak hassasiyetleri mutlaka göz önünde bulundurarak hareket ediyor, onları günlük hayatın içine çekecek proje ve hizmetler geliştirip, şehri onlara göre dizayn ediyoruz.

Özel vatandaşlarımızın eğitimden işgücüne, sağlıktan erişebilirliğe, spordan kültüre her türlü hizmete erişebilmeleri için engellerimizin önünü açıyoruz. Hayata geçirdiğimiz birçok çalışma ile tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Engelli kardeşlerimiz için hayata geçirdiğimiz Engelsiz Taksi Projesi ile vatandaşlarımızın kurum, kuruluşlardaki işleri ve acil ihtiyaçlarını rahatlıkla yerine getirebilmesi için ücretsiz hizmet veriyoruz. Öte yandan engelli vatandaşlarımız toplu taşıma hizmetini de ücretsiz kullanabilmektedir.

Yine dinlenme ve yaşam alanlarında hayata geçirdiğimiz pek çok projede engelli vatandaşlarımızı da düşünerek hareket ediyoruz. Park ve plajlarımızı onların rahatça kullanabilecekleri ortamlara dönüştürüyoruz. Bu kapsamda şehrin 3 farklı bölgesinde engelli vatandaşlarımızın kullanımı için denize giriş rampaları, engelsiz plajlar, engelsiz çocuk parkı ve engellileri kapsayan çok amaçlı spor sahasını hizmete açtık. Yine Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kaldırımlarda 90 km izli yürüyüş yolları inşa ettik.

Kültür, sanat ve spor dallarında da kardeşlerimize her daim destek veriyoruz. Bu anlamda belediyemiz bünyesinde yer alan ve Süper Lig’te bulunan Engelliler Basketbol Takımımız ve sporcularımıza, Bedensel Engelliler Yüzme Branşında mücadele eden Eda Kaya kızımıza ulaşım, konaklama ve iaşe ihtiyaçlarına kadar desteklerimizi esirgemiyoruz. Belediyemiz bünyesinde bulunan ORMEK’lerimizde engelli bireylerimize özel kurslar ile onların sanat ve kültürel anlamda ilerlemesini sağlıyoruz.

Her bir projemizde engelli vatandaşlarımızı unutmadığımız gibi onlara medikal anlamda da destek veriyoruz. İhtiyaçlarını tespit ettiğimiz vatandaşlarımızın kimine hasta yatağı kimine tekerlekli sandalye gibi gereksinimleri ulaştırıyoruz.

Yine Aşevimizden ve Sosyal Marketimiz’den vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderirken Aile Destek Merkezimizden de danışma ve yönlendirme hizmetlerini alabilmeleri kolaylığını sağlıyoruz. Altınordu ilçemizde hayata geçirdiğimiz Kültür Otağı’mızda engelli bireylerimiz için düzenlediğimiz çeşitli etkinlik ve aktivitelerle hizmet veriyoruz.

Bu ve bunun gibi pek çok proje ile engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata teşvik etmeye ve ihtiyaç duydukları her zaman yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle ilimizde yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere ülkemizdeki tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, engellilerimizin hayatın içinde yer alması için herkesin gayret göstermesini temenni ediyor, aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız