HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 14:24

ENGELLİ DOSTU ALTINORDU

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumda farkındalığa, yeni bir yürüyüşe ve yeni bir anlayışa vesile olmasını diliyorum" dedi.
ENGELLİ DOSTU ALTINORDU

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumda farkındalığa, yeni bir yürüyüşe ve yeni bir anlayışa vesile olmasını diliyorum" dedi.

         Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören öncülüğündeki Altınordu Belediyesi, örnek sosyal belediyecilik uygulamalarıyla her kesimden insanın hayatına dokunmaya devam ediyor.

Altınordu Belediyesi, 'hayatı paylaşıyor engelleri birlikte aşıyoruz' parolasıyla özel bireyler ile dayanışmasını da her alanda sürdürüyor.

Başkan Aşkın Tören’in talimatıyla Belediye Başkan Yardımcılarının koordinesindeki Altınordu ekipleri, engelli bireylerin sesi olmak ve bu özel günü toplumsal farkındalığa çevirmek için '3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ öncesi sahadaydı.

TEK TEK ZİYARET EDİLDİLER

Özel bireylerin yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliklerinde öncelikle Altınordu Belediyesi engelli nakil aracıyla günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için destek verilen engelli bireyler ve aileleri ziyaret edilerek Başkan Tören’in iyi dilekleri hediyeleri ve her koşulda yanlarında olunduğu mesajı iletildi. Yine siyasi partilerin engelli koordinasyon birimleri ve şehirde faaliyet gösteren tüm engelli dernekleri tek tek ziyaret edildi.

Başkan Aşkın Tören’in selamlarını ve dayanışma mesajlarını ileten ekipler çiçek ve hediye takdiminde bulunarak istek ve önerileri dinlediler. Özel çocukların da evlerinde ziyaret edildiği farkındalık etkinliği Altınordu Belediyesi ailesinin müstesna mensuplarına hediye ve çiçek takdimiyle devam etti.

ENGELLİ DOSTU BELEDİYE ENGELSİZ ŞEHİR

Dezavantajlı kesimler başta olmak üzere herkes için erişilebilir ve ulaşılabilir bir şehir hedefiyle hizmetlerini sürdüren Altınordu Belediyesi, engelli bireylere 7/24 ücretsiz ulaşım desteği sağladığı özel donanımlı ENGELLİ NAKİL ARACI, engellilerin tüm hizmetlerden tek noktada faydalanabilecekleri ENGELLİ TEK DURAK HİZMET NOKTASI, Down sendromlu özel çocukların hayata katılımlarını kolaylaştıracak bölgesinde bir ilk olan sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi MENEKŞE KAFE 52+1 ve ENGELLİ KREŞ'i  gibi bir çok projeyle özel bireylerin günlük yaşamlarını  kolaylaştıran ve hayata katılımlarını artıran çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Altınordu Belediyesi önümüzdeki günlerde hayata geçireceği engelli dostu kütüphanelerle de bir farkındalığa daha imza atmaya hazırlanıyor.

BAŞKAN TÖREN "TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ İÇİN ERİŞİLEBİLİR BİR KENT VE ENGELSİZ BİR ŞEHİR HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir de mesaj yayınlayan Başkan Tören, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün toplumda farkındalığa, yeni bir yürüyüşe, yeni bir anlayışa ve idrake vesile olmasını diledi.

Başkan Tören “Ülkemiz engellilerimizin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek çalışmalara imza attı. Altınordu Belediyesi olarak bizde şehrimizde ki tüm engelleri kaldırmak ve her yönüyle erişilebilir bir şehir olmak adına mücadele ediyoruz. Toplumun tüm kesimleri için erişilebilir bir kent hedefiyle çalışmalarımıza yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Tüm özel bireylerimizin kent yaşamında kendilerini rahat hissedebilmesi, her türlü imkan ve hizmetten yararlanabilmesi için çalışıyoruz. Onların hayat kalitelerini yükseltmek, yaşadıkları sorunların önüne geçmek ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak için önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler günü'nün toplumsal farkındalığa vesile olması dileğiyle gönlümüzde her zaman özel bir yeri olan engelli kardeşlerimize aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler : ENGELLİ, DOSTU, ALTINORDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız