HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 15:54

ORDU’DA NRP EĞİTİMİ

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nde Yenidoğan Canlandırma / Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) eğitimi düzenlendi Programda yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının
ORDU’DA NRP EĞİTİMİ

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nde Yenidoğan Canlandırma / Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) eğitimi düzenlendi

Programda yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla eğitim verildi.

Eğitimle ilgili bilgiler veren Ordu İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Dursun Tüzün, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur” dedi.

Her yenidoğanın, yeterli bir resüsitasyona hakkı vardır diyen Tüzün, “Bu ise; doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yenidoğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir.

Bu nedenle asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma/ Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

Bu arada Ordu’da en son 2019 yılında verilen eğitim o tarihten sonra yapılan ilk eğitim 28-29-30 Kasımda Van, Ağrı ve Siirt’ten gelen NRP eğitimcileriyle gerçekleşmişti.

Öte yandan eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilirken özverili çalışmalarından dolayı çalışma arkadaşlarımıza teşekkür edildi. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, NRP, EĞİTİMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız